Κατέκτησε Ρώμη και Νο2 η Πλίσκοβα – VIDEO

Η Καρολίνα Πλίσκοβα κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της μέσα στο 2019, κερδίζοντας την Γιοχάνα Κόντα στον μεγάλο τελικό του Intrernazionali BNL D’ Italia, στη Ρώμη. Με αυτή την επικράτηση, εξασφάλισε την επιστροφή της και στο Νο2 του κόσμου από την επόμενη εβδομάδα…

Την διαρκή άνοδο της στο Tour επιβεβαίωσε η Καρολίνα Πλίσκοβα, που κέρδισε και την Γιοχάνα Κόντα στον τελικό της Ρώμης και κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στην αιώνια πόλη.

Η Τσέχα πρωταθλήτρια, επιβλήθηκε μετά από μιάμιση ώρα αγώνα της πολύ φορμαρισμένης

Κόντα με 6-3, 6-4 και έκανε δικό της τον δεύτερο τίτλο της μέσα στο 2019, μετά από αυτόν που κατέκτησε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, την Ιανουάριο.

.@KaPliskova is your @InteBNLdItalia champion!

She gets title No. 1⃣3⃣ with a 6-3, 6-4 win over Konta pic.twitter.com/irRXpQvDLp

WTA (@WTA) 19 Μαΐου 2019

Μια σειρά από ορόσημα κατέγραψε η Πλίσκοβα με αυτήν της την επικράτηση.

Αυτό, γιατί έγινε η πρώτη Τσέχα τενίστρια μετά το 1978, που έκανε δικό της τον τίτλο στην ιταλική πόλη. Τότε ήταν η Ρετζίνα Μαρσίκοβα που το είχε καταφέρει. Αυτός, ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος τίτλος καριέρας για την Πλίσκοβα, στη χωμάτινη επιφάνεια.

Συνολικά, είναι η τρίτη κατάκτηση τροπαίου στο χώμα μετά τη Στουτγκάρδη και την Πράγα, ενώ είναι ο 13ος τίτλος της καριέρας της. Από τη Δευτέρα μάλιστα, η Πλίσκοβα θα κερδίσει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, και θα βρεθεί στο Νο2 του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και η Βρετανή με αυτήν την πορεία της θα κερδίσει 16 θέσεις την επόμενη εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανέβει στο Νο26 του κόσμου.

WTA INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Κατέκτησε Ρώμη και Νο2 η Πλίσκοβα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα