Τιτανομαχία στην αιώνια πόλη

Ώρα τελικού στη Ρώμη, και οι δυο καλύτεροι τενίστες του κόσμου αυτή τη στιγμή, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ, θα τεθούν αντιμέτωποι με φόντο τον τίτλο στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Roland Garros…

Η παγκόσμια σκηνή του τένις, είναι έτοιμη να υποδεχθεί το 54ο επεισόδιο του πιο ιστορικού rivalry στην ιστορία του αθλήματος.

Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Ράφαελ Ναδάλ στο Centrale του Foro Italico, και όλοι οι φίλοι του τένις με κομμένη την ανάσα περιμένουν την συναρπαστική μονομαχία στον τελικό του φετινού Masters

της Ρώμης.

Για όχι πριν τις 17:00GR – Cosmote Sport 6 HD είναι προγραμματισμένη η σπουδαία αναμέτρηση, ανάμεσα στο Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Ράφα, θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2019, ώστε να μην πάει με… άδεια χέρια στο Παρίσι ενόψει Roland Garros, ενώ παράλληλα, θέλει να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στην αιώνια πόλη.

Φυσικά, τεράστιο και το κίνητρό του να μειώσει την διαφορά στο Η2Η του με τον Σέρβο, καθώς ο Νόλε προηγείται με 28-25 στις νίκες, από τις προηγούμενες 53(!) φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δυο τενίστες.

Πέρυσι, ο Ισπανός πρωταθλητής είχε επικρατήσει του Τζόκοβιτς στα ημιτελικά της Ρώμης, ενώ το πιο πρόσφατο ραντεβού τους ήταν στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ο Σέρβος είχε επιβληθεί εντυπωσιακά (3-0).

Από την άλλη, ο Νόλε προέρχεται από οκτώ σερί νίκες, έχοντας κάνει δικό του και τον τίτλο στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας πως διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο.

Πάντως, έχει μείνει στο court αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη, πολύ περισσότερο σε σχέση με τον επόμενο αντίπαλό του, μιας και έρχεται από δυο πολύ δύσκολες… τρίωρες μάχες κόντρα στους Αργεντινούς Ντελ Πότρο και Σβάρτζμαν.

Εν αντιθέσει, ο Ναδάλ μετράει τέσσερις σερί νίκες χωρίς να έχει χάσει σετ, ενώ έχει απολέσει μόλις… 13 γκέιμς στην πορεία του προς τον τελικό. Αυτό σημαίνει, ότι σε μέσο όρο χαμένων γκέμ ανά σετ, ο Ισπανός δεν χάνει περισσότερα από 1.62.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για τις 14:00GR είναι προγραμματισμένος ο τελικός των γυναικών, ανάμεσα στην Καρολίνα Πλίσκοβα και την Γιοχάνα Κόντα.

WTA INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

ATP INTERNAZIONALI BNL D’ ITALIA SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τιτανομαχία στην αιώνια πόλη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα