Και τώρα… Λονδίνο και Νο1 – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε το μέγιστο από το Παρίσι και πηγαίνει με ψυχολογία… Νο1 στο ATP Finals

Σε πολύ καλύτερη θέση, σε σχέση με το ξεκίνημα της εβδομάδας στο Παρίσι, βρίσκεται πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει για να τερματίσει για 6η φορά στην καριέρα του, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, κατέκτησε για 5η φορά τον τίτλο στο Παριζιάνικο Masters και πλέον βρίσκεται 640 βαθμούς πίσω από τον τραυματία και αμφίβολο για το Λονδίνο, Ράφαελ Ναδάλ, στη μάχη των δύο για το Νο1 της ATP

Rankings στο κλείσιμο της σεζόν.

“Ο τίτλος με φέρνει σε καλύτερη θέση, απ’ότι στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να συνεχίσω να κερδίζω. Υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσω όλα τα ματς στο Λονδίνο, εφόσον παίζω καλά. Το έχω κάνει και στο παρελθόν. Μου αρέσει να αγωνίζομαι εκεί. Όμως, είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή, με δεδομένο τους αντιπάλους που θα έχω. Παίζεις με Top10 αντιπάλους κάθε παιχνίδι.

“Είναι μια δύσκολη αποστολή στην οποία πρέπει να συγκεντρωθώ. Αν καταφέρω να πάρω το year-end Νο1, θα είναι φανταστικό επίτευγμα” δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στην αποχαιρετιστήρια και θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, το βράδυ της Κυριακής.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

-Αν ο Ναδάλ δεν πετύχει νίκη στο Λονδίνο (ή δεν αγωνιστεί), ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να φτάσει στον τελικό του ATP Finals, με τουλάχιστον δύο νίκες στη φάση των ομίλων

-Αν ο Ναδάλ κερδίσει δύο παιχνίδια στη φάση των ομίλων, ο Νόλε θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο για να τελειώσει τη σεζόν στο Νο1

“Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα για τον τραυματισμό του. Για οποιονδήποτε είναι κακό να συμβαίνει αυτό. Ξέρω πως είναι. Κι εγώ έχω περάσει μεγάλους τραυματισμούς στην καριέρα μου. Ελπίζω να γίνει καλά και να παίξει στο Λονδίνο. Χωρίς αυτόν, το τουρνουά θα είναι διαφορετικό. Είναι σπουδαίος πρωταθλητής και αξίζει τον σεβασμό όλων μας” είπε ο Τζόκοβιτς για τον Ναδάλ.

Για τη νέα γενιά τενιστών, ο Νόλε είπε: “Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Οι νέοι έχουν κερδίσει Masters, όπως ο Ζβέρεφ και αυτό θα συμβαίνει πιο συχνά από εδώ και πέρα. Η νέα γενιά είναι ήδη εδώ. Μεντβέντεφ, Κατσάνοφ, Ρούμπλεφ, Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ, Τιμ και Ντένις, Φίλιξ έχουν ήδη καταξιωθεί στην πρώτη 20αδα. Πλέον, αυτοί οι τενίστες έχουν αρχίσει να πιστεύουν και μπορούν να παλέψουν για τους μεγάλους τίτλους. Είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουν”

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post Και τώρα… Λονδίνο και Νο1 – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα