Σαν σήμερα: “Απάντησε στην ερώτηση, βλάκα”

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 4 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 1984

Ημιτελικός του Stockholm Open μεταξύ του John McEnroe και του Anders Jarryd σε μια σεζόν που ο Mac κυριαρχεί.

Ίσως στη χειρότερη στιγμή της καριέρας του, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, απευθύνεται στον διαιτητή Leif Ake Nilsson ως εξής: “Answer THE QUESTION. THE QUESTION, JERK” ζητώντας να απαντηθεί ή προηγούμενη ερώτηση του: “Κανένα λάθος

μέχρι τώρα στο ματς, ε;” η οποία έχει προκύψει στο 2ο σετ κατά το οποίο ο McEnroe προηγείται με 4-2 στα games. Για αυτό το ξέσπασμα ο διαβόητος Αμερικανός τιμωρείται με point-penalty.

Αμέσως χάνει το σετ και ξεσπά σε κουτάκια σόδας και γυάλινα ποτήρια για το οποίο τιμωρείται με game-penalty με το οποίο ισοφαρίζεται σε 4-4 (είχε χάσει ήδη το πρώτο σετ).

Διαιτητής και αντίπαλος δεν επιδίδονται σε απαντήσεις ή αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα ο McEnroe που τροφοδοτούνταν από τέτοιες διενέξεις, να επιστρέψει στο ματς και να το κατακτήσει με 2-1 σετ (1-6, 7-6, 6-2). Αργότερα θα κατακτήσει και το τουρνουά εναντίον του Mats Wilander.

Για τα ξεσπάσματα του θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 2.100 δολαρίων και με αποκλεισμό 21 ημερών επειδή είχε υπερβεί το συνολικό ετήσιο όριο προστίμου που ανερχόταν στα 7.500 δολάρια.

Μέχρι σήμερα πάντως οι μελετητές των διάσημων “αποφθεγμάτων” του McEnroe δεν έχουν αποφανθεί για το ποιο εκ των: “Answer the question, jerk” ή “You cannot be serious” υπερτερεί. Ο ίδιος ο εισηγητής τους πάντως προτίμησε το δεύτερο για την αυτοβιογραφία του!

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: “Απάντησε στην ερώτηση, βλάκα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα