Ισοπέδωσε τον Βαβρίνκα και τώρα…Τσιτσιπάς! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του ματς στο χώμα κερδίζοντας, πολύ ευκολότερα του αναμενομένου, τον Σταν Βαβρίνκα και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά της Μαδρίτης!

Το δικό του “πάρτι” έστησε στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της Παρασκευής στη Μαδρίτη ο Ράφα Ναδάλ!

Ο 32χρονος τενίστας κόντρα σε έναν πολύ νωθρό, είναι η αλήθεια, Σταν Βαβρίνκα, έκανε ό,τι ήθελε τον αντίπαλό του επιβάλλοντας τον ρυθμό του από την αρχή μέχρι το τέλος και κέρδισε πολύ εύκολα τον Ελβετό με 6-1, 6-2 για να προκριθεί σε ακόμα

έναν ημιτελικό στη Μαδρίτη!

Το κυριότερο, δείχνει να παίζει ολοένα καλύτερο τένις αυτές τις μέρες, πράγμα που ήταν το ζητούμενο της συμμετοχής του στη Μαδρίτη μετά από δύο ανεπιτυχή, για τα δικά του αδιανόητα στάνταρντ, σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη.

Έτσι, έκλεισε το δεύτερο ραντεβού του στο χώμα κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά που “εκθρόνισε” νωρίτερα τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τη Μαδρίτη, σε ένα remake φυσικά ακι του φετινού ημιτελικού στο Αυστραλιανό Όπεν!

Ένα ματς-πρόκληση για τον Στέφανο που θα έχει το κοινό, ως ένα βαθμό εναντίον του, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί του έχουν δείξει μέχρι στιγμής μεγάλη συμπάθια!

Το μόνο σίγουρος είναι ότι ο Στέφανος δεν θα αρκεστεί στη συμμετοχή του στον ημιτελικό, θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Ναδάλ στο χώμα, έστω και αν αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στο παγκόσμιο τένις!

Ο Ράφα είχε την κυριαρχία κόντρα στον Σταν στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στο χώμα έχοντας μόλις μία ήττα σε οκτώ αγώνες, ωστόσο, επικράτησε πολύ ευκολότερα του αναμενομένου κόντρα σε έναν Βαβρίνκα που βρέθηκε σε κακή μέρα.

Ούτε το σερβίς λειτούργησε για τον Ελβετό, ούτε τα χτυπήματα βασικής γραμμής ενώ η πεισματική άρνησή του να ανέβει στο φιλέ μετά από ποιοτικές επιθετικές μπάλες του στέρησε κάποιες ευκαιρίες να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς.

Αντίθετα, ο Ναδάλ ήταν τέλειος στο σερβίς μην παραχωρώντας ούτε ένα break point, τρομερός στις άμυνές του και με το χαρακτηριστικό του τρόπο, μπορούσε με μια επιθετική μπάλα να αλλάζει τη δυναμική στο ράλι παίρνοντας τον έλεγχο του πόντου.

Κάνοντας break από νωρίς σε πρώτο και δεύτερο σετ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει μια πολύ γρήγορη και άνετη νίκη που τον στέλνει ξεκούραστο στον ημιτελικό του Σαββάτου, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει για τον Στέφανο που μόχθησε απείρως περισσότερο για να κερδίσει τον Ζβέρεφ.

Έκλεισαν λοιπόν οι ημιτελικοί της Μαδρίτης με τα σούπερ ματς Τζόκοβιτς-Τιμ (17:00GR) και Ναδάλ-Τσιτσιπάς (22:00GR).

Παρασκευή, 1/5: Προημιτελικοί Madrid Masters
Thiem (Austria) beat Federer (Switzerland) 3-6 7-6(11) 6-4
Tsitsipas (Greece) beat Zverev (Germany) 7-5 3-6 6-2
Djokovic (Serbia) beat Cilic (Croatia) by walkover
Nadal (Spain) beat Wawrinka (Switzerland) 6-1 6-2

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ισοπέδωσε τον Βαβρίνκα και τώρα…Τσιτσιπάς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα