Ηράκλειο: Νέα μεγάλη νίκη για Λάκη και πρόκριση στην 8άδα

Μετά από την πρόκριση στον ελληνικό “εμφύλιο” απέναντι στη Σαπφώ Σακελλαρίδη, η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε την Πέμπτη και την 26χρονη Ιταλίδα Νο380 του κόσμου, Μαρτίνα Κολμένια με 6-4, 6-4 μετά από μια ώρα και 38 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του ITF τουρνουά των 40.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η

Λάκη θα βρεθεί στα προημιτελικά ενός 40άρι τουρνουά, με την 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια να παίζει εξαιρετικό τένις για μια ακόμη ημέρα δείχνοντας έτοιμη πνευματικά στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. 

Αυτό το έδειξε ιδιαίτερα στο 1ο set εκεί όπου η Ιταλίδα προηγήθηκε δύο φορές με break (1-0, 4-3), αλλά η Λάκη και στις δύο περιπτώσεις κατάφερε να αντιδράσει απαντώντας άμεσα (1-1, 4-4). Σαν να μην έφτανε αυτό για την Κολμένια, η Λάκη με hold και break στη συνέχεια έκλεισε το set με 6-4 μέσα σε 50 λεπτά κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο σκέλος του αγώνα είχε την ίδια αρχή με την Κολμένια να κάνει break (1-0), αλλά τη Λάκη να απαντάει και πάλι (1-1) και στη συνέχεια να βρίσκει εκείνη break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, αλλά την Ιταλίδα να κάνει το break back αμέσως μετά μειώνοντας σε 3-2 και ισοφαρίζοντας με hold σε 3-3. 

Η Λάκη με νέο break έφτασε στο 5-3, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της για να σφραγίσει την πρόκριση με την Κολμένια να απαντάει με break μειώνοντας σε 5-4 προτού η Λάκη με το 5ο της break στο παιχνίδι ολοκληρώσει την αναμέτρηση με 6-4 φτάνοντας στις “8” του τουρνουά. 

Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την Νο1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Ηράκλειο, την 16χρονη Τσέχα και Νο133 του κόσμου, Μπρέντα Φρουβίρτοβα των 5 τίτλων ITF μέσα στο 2023, αλλά και των 13 σύνολο (μέσα σε 2 χρόνια), η οποία νωρίτερα επικράτησε εύκολα της Βελγίδας Λάρα Σαλντέν με 6-3, 6-1 σε 73 λεπτά. 

The post Ηράκλειο: Νέα μεγάλη νίκη για Λάκη και πρόκριση στην 8άδα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα