Έξι ανερχόμενα ταλέντα που αξίζει να παρακολουθήσεις το 2021

13:31 4/1/2021 - Πηγή: Tennis24

Το 2020 ολοκληρώθηκε με αρκετούς νεαρούς τενίστες να κάνουν το δικό τους ξεπέταγμα και πλέον με το ξεκίνημα της νέας σεζόν φιλοδοξούν σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Ο Γιάνικ Σίνερ κατάφερε αρχικά το 2019 να κατακτήσει τους Next Gen ATP Finals, ενώ μέσα στη χρονιά που μας πέρασε έφτασε ως τα προημιτελικά του Roland Garros, κερδίζοντας παράλληλα και τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP Tour.

Ας

περάσουμε όμως στους έξι τενίστες, οι οποίοι κάποιοι από αυτούς έδειξαν ότι είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα, καθώς διαθέτουν το ταλέντο και την διάθεση για να αναδείξουν τις δυνατότητες εντός court.

Στη πρώτη θέση αυτών, βρίσκεται ο Λορέντσο Μουσέτι, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τις πρώτες του νίκες σε επίπεδο ATP Tour, αφού αρχικέ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα στο Όπεν της Ρώμης και στη συνέχεια απέκλεισε και τον Κέι Νισικόρι άλλοτε παίκτη της πρώτης δεκάδας. Είναι μόλις 18 και σίγουρα το μέλλον του ανήκει, αφού έχει δείξει ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταλέντο, το οποίο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μας αναδεικνύει διάφορες πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Το 2021 αναμένεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν για τον ίδιο, ο οποίος στοχεύει σε ακόμη υψηλότερες «πτήσεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lorenzo musetti (@lore_musetti)

Δεύτερος στη σχετική λίστα έρχεται ο Κάρλος Αλκαράζ, ο 17χρονος Ισπανός που βρίσκεται στη θέση 144 του κόσμου και έχει καταφέρει ήδη να απασχολήσει αρκετά τον κόσμο του τένις με τις επιδόσεις του. Ο νεαρός θεωρείται από πολλούς ειδικούς του αθλήματος ως ο «επόμενος» Ράφαελ Ναδάλ, αφού ως αγαπημένη του επιφάνεια έχει την χωμάτινη.

Μέσα στο 2020 κατάφερε να κερδίσει αρκετούς τίτλους σε επίπεδο Challenger, ενώ έγινε ο πέμπτος στην ιστορία του τένις που καταφέρνει να κατακτήσει τρεις τίτλους σε αυτό το λέβελ, πριν πατήσει τα 18 του χρόνια.

Το 2021 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο Αλκαράζ θέλει να δείξει με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό στο παγκόσμιο τένις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κονοποιήθηκε από το χρήστη Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Τιάγκο Σέϊμποθ Ουάιλντ, ο οποίος τελείωσε τη σεζόν στη θέση 116 του κόσμου. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP tour στο Όπεν της Χιλής. Ο νεαρός τενίστας έδειξε ότι διαθέτει τρομερές ικανότητες στη χωμάτινη επιφάνεια παίζοντας καταπληκτικά και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Ακόμη κατάφερε να πάρει τη Wild Card και να βρεθεί στο US Open 2020, ωστόσο δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ντάνιελ Έβανς, χάνοντας με 3-0 σετ.

Το 2021 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλή ευκαιρία για αυτόν ώστε να καταφέρει να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thiago Seyboth Wild (@thiagoswild)

Επόμενος της σχετικής λίστας ο Σεμπάστιαν Κόρντα, ο νεαρός Αμερικανός έκανε άλμα στη παγκόσμια κατάταξη αφού βρίσκεται πια στη θέση 118. Ο Κόρντα κατάφερε στη παρθενική του εμφάνιση στο Roland Garros να φτάσει ως τον 4ο γύρο, αφήνοντας έξω τους Αντρέας Σέπι και Τζον Ίσνερ.

Ενώ, κόντρα στο είδωλο του Ράφαελ Ναδάλ δεν τα κατάφερε. Ο Αμερικανός έδειξε ότι μέσα στο 2020 είναι ένας τενίστας με ποικιλία στον τρόπο που αγωνίζεται, επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στη χωμάτινη επιφάνεια, όχι μόνο σε σκληρές.

Μέσα στο 2021 ίσως τον δούμε να μπαίνει ακόμη και στη κορυφαία 100αδα του κόσμου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sebi (@sebastiankorda)

Το 2021 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και για τον Ούγκο Γκαστόν, ο οποίος ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Roland Garros, φτάνοντας στον 4ο γύρο.
Ο 20χρονος Γάλλος, κατάφερε να κάνει την έκπληξη του τουρνουά αφού πέταξε εκτός συνέχειας τον Σταν Βαβρίνκα, ενώ έφτασε μια ανάσα από το να αποκλείσει και τον Ντόμινικ Τιμ, ωστόσο ο Αυστριακός κατάφερε στα πέντε σετ να πάρει τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο.
Ο Γκαστόν φιλοδοξεί να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις μέσα στο 2021, ενώ θα ήθελε να έχει και περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hugo Gaston (@gastonhugo)

Στη τελευταία θέση της σχετικής λίστας ο Μπράντον Νακασίμα. Ο νεαρός Αμερικανός έδειξε τα διαπιστευτήρια του μέσα στο 2020 και φιλοδοξεί σε μεγαλύτερες διακρίσεις την σεζόν που διανύουμε. Ο 19χρονος τενίστας, κατάφερε από τη θέση 364 στο κόσμο να βρεθεί, να ολοκληρώσει την σεζόν όντας Νο.166 στο κόσμο.
Το αξιοσημείωτο στο παιχνίδι του νεαρού, είναι το εξαιρετικό μπακχαντ που διαθέτει, κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandon Nakashima (@brandon_nakashima)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Έξι ανερχόμενα ταλέντα που αξίζει να παρακολουθήσεις το 2021 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα