Αποσύρεται από το τένις η Κόνταβεϊτ!

Η πρώην Νο2 του κόσμου θα παίξει το τελευταίο της επαγγελματικό τουρνουά στο Wimbledon, με την μόλις 27 ετών Εσθονή να αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media ότι δεν μπορεί να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος στη μέση. 

“Σήμερα ανακοινώνω ότι ολοκληρώνω την καριέρα μου ως επαγγελματίας αθλήτρια. Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό και συσκέψεις με τo ιατρικό τιμ μου, ενημερώθηκα ότι

έχω οσφυϊκή δισκοκήλη. Αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι σε φουλ ρυθμό και να δίνω συνεχείς αγώνες. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να συνεχίσω σε τοπ επίπεδο σε τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το τένις μου έχει δώσει και διδάξει πολλά και είμαι πολύ ευγνώμων. Ήταν σημαντικό για μένα να φέρω τη σημαία της Εσθονίας στα γήπεδα και να παίζω μπροστά στους υποστηρικτές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι έτοιμη για νέες προκλήσεις μετά την τελευταία μου προσπάθεια ως επαγγελματίας τενίστρια – θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι και να αγωνιστώ όσο σκληρά μπορώ στο Wimbledon. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχή συμπαράσταση.”

Η Κόνταβεϊτ αφήνει την ενεργό δράση στα 27 της χρόνια, έχοντας φτάσει μέχρι το Νο2 του κόσμου, έχοντας κατακτήσει 6 τίτλους WTA με την καλύτερη πορεία της στα Grand Slam να είναι τα προημιτελικά του Australian Open του 2020. 

Αναμφίβολα στα highlights της καριέρας της είναι η φανταστική της πορεία στα τέλη του 2021 όπου κέρδισε 15 σερί αγώνες σε indoor τουρνουά, αλλά και τους 26 από τους 28 που έδωσε συνολικά προκειμένου να μπει στην 8άδα των τελικών της WTA, όπου μάλιστα έφτασε και στον τελικό. 

Τη φετινή σεζόν έχει κερδίσει 3 αγώνες σε σύνολο 7 τουρνουά που έχει συμμετάσχει, ενώ βρίσκεται στο Νο79 της παγκόσμιας κατάταξης. 

The post Αποσύρεται από το τένις η Κόνταβεϊτ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα