Άντερσον: “Ξαφνική η απόφαση του Τζόκοβιτς για την PTPA”

15:01 9/9/2020 - Πηγή: Tennis24

Ο Κέβιν Άντερσον που εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου στο συμβούλιο των παικτών στην ATP, μίλησε για την ξαφνική και πρόχειρη απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Βάσεκ Πόσπισιλ να ιδρύσουν μια νέα ένωση επαγγελματιών τενιστών, λίγο πριν την έναρξη του US Open.

Ο Νοτιοαφρικανός, παραδέχθηκε ότι κανένας από την ATP δεν γνώριζε

τις προθέσεις του Τζόκοβιτς ο οποίος τους έπιασε στον ύπνο ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του, τόσο για τη δομή της PTPA όσο και για το timing.

Λίγο πριν την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν κι ενώ το Western & Southern Open βρισκόταν εν εξελίξει, ο Σέρβος τενίστας παραιτήθηκε ως πρόεδρος του ATP council μαζί με τα μέλη Βάσεκ Πόσπισιλ, Τζον Ίσνερ και Σαμ Κουέρι, ιδρύοντας την Professional Tennis Player Association (PTPA).

“Δεν είχαμε ιδέα γι’αυτό, ειδικά τη στιγμή που συνέβη. Δεν το είχαμε συζητήσει και επικοινωνήσει. Ήμασταν στο σκοτάδι. Δεν συμφωνώ με τη μέθοδο που επέλεξαν. Πάντα θα σέβομαι την προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους τενίστες, αυτό είναι σπουδαίο αλλά το ίδιο κάνουμε και μέσω του συμβουλίου στην ATP και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” είπε ο Άντερσον στο Reuters.

Ο Τζόκοβιτς, μιλώντας για την PTPA που έχει προσελκύσει ήδη παραπάνω από 150 τενίστες, εξήγησε ότι δεν ιδρύθηκε για να σταθεί απέναντι στην ATP και ότι μπορεί να συνυπάρξει με το συμβούλιο των παικτών στην ATP ωστόσο οι διοργανώτριες αρχές του τένις (ITF, ATP, WTA, Grand Slams) δεν έχουν δει με καλό μάτι την κίνηση του Σέρβου.

Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει και οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ που πιστεύουν ότι αυτή την εποχή το τένις πρέπει να μείνει ενωμένο.

“Δεν συμφωνώ με τον Τζόκοβιτς, γιατί μας κάνει να φαινόμαστε ότι εμείς στο συμβούλιο της ATP δεν βοηθάμε τους παίκτες όσο μπορούμε, κάτι που δεν ισχύει. Όλοι οι παίκτες είμαστε μαζί σε αυτό. Είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι γιατί όταν είμαστε μαζί είμαστε πιο δυνατοί” πρόσθεσε ο Άντερσον.

Ο CEO της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι, παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο ένα νέο πλάνο στους παίκτες που περιλαμβάνει επιπλέον έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα καθώς και την πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις διοργανώτριες αρχές.

“Εκείνη τη στιγμή, ολόκληρο το συμβούλιο συμπεριλαμβανομένου και των Τζόκοβιτς, Πόσπισιλ, συμφώνησε να δώσει χρόνο στη νέα προσπάθεια για εφαρμογή του πλάνου. Και μετά στο US Open, ο Τζόκοβιτς και ο Πόσπισιλ αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους, να ιδρύσουν την PTPA” είπε χαρακτηριστικά ο Νοτιοαφρικανός.

The post Άντερσον: “Ξαφνική η απόφαση του Τζόκοβιτς για την PTPA” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα