Άνοιξε λογαριασμό η Κρεϊτσίκοβα (vid)

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα κατέκτησε τον παρθενικό WTA τίτλο της καριέρας της, κερδίζοντας στον τελικό του Στρασβούργου, την Ρουμάνα, Σοράνια Κιρστέα.

Η 25χρονη Τσέχα, Νο38 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή, μετά τις δυο ήττες που μετρούσε σε τελικούς WTA διοργανώσεων, έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό το Σάββατο, κατακτώντας τον τίτλο στο Internationaux de Strasbourg Open.

Μετά από μια ώρα και 41 λεπτά μάχης, η Κρεϊτσίκοβα επικράτησε της Κιρστέα

με 6-3, 6-3, αναγκάζοντας την Ρουμάνα στον 4ο χαμένο τελικό της σε επίπεδο WTA.

Sweet victory for the @BKrejcikova secures her first-ever WTA singles title with a straight-sets win over Cirstea!#IS21 pic.twitter.com/5AFR08Kb7c

wta (@WTA) May 29, 2021

Για να φτάσει στον τίτλο, η Τσέχα κέρδισε κατά σειρά τις Οσεάν Ντοντίν, Καρολίν Γκαρσία, Εκατερίνα Αλεξάντροβα, Τζούλ Νιεμάιερ και Σοράνια Κιρστέα.

Με αυτή τη νίκη, εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο33 του κόσμου από την ερχόμενη Δευτέρα. Θα βελτιώσει δηλαδή το ρεκόρ καριέρας της, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της φέτος στο Tour.

Στο Νο53 θα αναρριχηθεί η Κιρστέα, που έχει κατακτήσει έναν τίτλο στη φετινή clay court season (Κωνσταντινούπολη) και με την πορεία της στο Στρασβούργο, επιβεβαίωσε ότι διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας της, στη χωμάτινη επιφάνεια.

Στον 1ο γύρο του Roland Garros, η Κρεϊτσίκοβα θα αντιμετωπίσει την Κριστίνα Πλίσκοβα, ενώ είναι πιθανή αντίπαλος της Ελίνα Σβιτολίνα στον 3ο γύρο. Όσον αφορά την Κιρστέα, στο Παρίσι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Γιοχάνα Κόντα (Νο19).

STRASBOURG OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Άνοιξε λογαριασμό η Κρεϊτσίκοβα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα