Τσιτσιπάς – Γαλλία κυριαρχία…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη του 5ου γαλλικού όπεν της καριέρας του αντιμετωπίζοντας στον 1o γύρο τον 34χρονο Γάλλο και Νο58 στον κόσμο, Ζερεμί Σαρντί. Αυτή θα είναι η 25η φορά που ο Έλληνας τενίστας θα βρει μπροστά του Γάλλο τενίστα, με τον 22χρονο να μετράει 14 νίκες και 10 ήττες. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2017, όπου και άνοιξε ο λογαριασμός του Τσιτσιπά με τους Γάλλους με την αναμέτρηση του Zο Γουιλφρίντ Τσονγκά (η μοναδική τους συνάντηση μέχρι σήμερα), ως τον Οκτώβριο του 2018 τα πράγματα ήταν… μοιρασμένα με τον Τσιτσιπά να μετράει έξι νίκες

και έξι ήττες (6-6).

Από τον Φεβρουάριο του 2019 όμως ο Τσιτσιπάς σημείωσε εννέα νίκες σε 13 παιχνίδια με Γάλλους τενίστες με τις δύο τελευταίες να είναι απέναντι στον Μπενούα Περ τον οποίον και κέρδισε σε Ακαπούλκο και Μαδρίτη. 

Επίσης αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση του Έλληνα τενίστα κόντρα σε Γάλλο σε Grand Slam (πρώτη σε γαλλικό όπεν) με τον Νο5 του κόσμου να έχει το απόλυτο με τρεις νίκες (2-0), κόντρα στους Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Γουίμπλεντον 2018), και Ζιλ Σιμόν (αυστραλιανό όπεν), αλλά και η μόλις τέταρτη σε χωμάτινη επιφάνεια όπου κι εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει αήττητος από γαλλική ρακέτα (3-0). 

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί σε Grand Slam για τρίτη φορά ως Νο5 του ταμπλό με τις προηγούμενες δύο να είναι στο περσινό γαλλικό όπεν, αλλά και στο φετινό αυστραλιανό όπεν, όπου και στις δύο περιπτώσεις έφτασε στα ημιτελικά. 

Σημ.: Μετρήθηκαν μόνο οι αναμετρήσεις σε ATP Tour και σε Grand Slams.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς – Γαλλία κυριαρχία… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα