Έχασε τον τίτλο σε τελικό “θρίλερ” η Γραμματικοπούλου

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Σαλιμάρ Ταλμπί ηττήθηκαν στον τελικό του διπλού στο τουρνουά ITF των 25.000$ που διεξάγεται στην πόλη Λιεπάγια της Λετονίας με 6-3, 3-6, 13-11, μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση που κρίθηκε στο σούπερ τάι-μπρέικ. 

Αντίπαλες τους η Ουζμπέκα Αγκιούλ Αμανμουράντοβα και η Ρωσίδα Βαλεντίνα Ιβάκνενκο, οι οποίες χρειάστηκαν πέντε ματς-πόιντ, αλλά και να σβήσουν ένα, μέχρι να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. 

Οι Νο2 του ταμπλό κατέκτησαν το πρώτο σετ

εκμεταλλευόμενες το μοναδικό μπρέικ του σετ στο πιο κατάλληλο σημείο (5-3), ενώ λίγο αργότερα το έκλεισαν κάνοντας το 6-3. Γραμματικοπούλου και Ταλμπί είχαν δύο χαμένες ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο σκέλος του τελικού, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα ήταν το πρώτο σερβίς έχοντας ποσοστό 58%, την ίδια ώρα που οι έτερες φιναλίστ ξεπερνούσαν το 70% (76%).

Μάλιστα στο δεύτερο σετ Αμανμουράντοβα και Ιβακνένκο έφτασαν και πάλι σε μπρέικ (1-0, 2-1), όμως αυτή τη φορά η αντίδραση των Γραμματικοπούλου και Ταμλπί ήταν άμεση και εμφατική, καθώς από εκείνο το σημείο και μετά κατέκτησαν τα πέντε από τα έξι γκέιμ φτάνοντας στο 6-3 και στο 1-1. 

Το πρώτο σερβίς βελτιώθηκε αισθητά από 58% σε 64%, με το δεύτερο σερβίς να παραμένει στο 33%, ενώ αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι προβλημάτισε ήταν το 3/11 μπρέικ-πόιντ. 

Το σούπερ τάι-μπρέικ ήταν συγκλονιστικό. Αμανμουράντοβα και Ιβακνένκο θα πάρουν σημαντικό προβάδισμα με 5/1, 8/3 και 9/6(!) ωστόσο οι Νο1 του ταμπλό κατάφεραν να επιστρέψουν και χάρη σε ένα διπλό λάθος των αντιπάλων τους να φτάσουν στο 8/9 έχοντας τις μπάλες στα χέρια τους. 

Γραμματικοπούλου και Ταλμπί βρέθηκαν σε ματς-πόιντ (10/9) έχοντας σβήσει νωρίτερα τρία ματς-πόιντ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε μίνι μπρέικ βρισκόμενες και πάλι σε δύσκολη θέση (10/11). Οι Νο1 του ταμπλό έσβησαν και το τέταρτο ματς-πόιντ (11/11), όμως από εκεί και πέρα οι Αμανμουράντοβα και Ιβακνένκο μ’ ένα μίνι-μπρέικ κι ένα χολντ έφτασαν στο 13/11 κατακτώντας τον τίτλο. 

Από την άλλη η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον 21ο τίτλο καριέρας στο διπλό σε σύνολο 39 τελικούς! 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Έχασε τον τίτλο σε τελικό “θρίλερ” η Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα