Madrid Open: Νίκες για Σαμπαλένκα και Ριμπάκινα (vids)

Ιδανικές πρεμιέρες πραγματοποίησαν Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα, καθώς και οι δύο νίκησαν και προκρίθηκαν στον τρίτο γύρο του Mutua Madrid Open. Η No2 του κόσμου χρειάστηκε το decider για να επιβληθεί, ενώ πιο εύκολο έργο είχε η δεύτερη.

Συγκεκριμένα, η Σαμπαλένκα κέρδισε με 6-4, 3-6, 6-3 της Μάγδα Λινέτ, μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά αγώνα στο Manolo Santana Stadium, και πέρασε στον τρίτο γύρο. Ως κάτοχος του τίτλου χρειάζεται μια καλή πορεία για να κρατήσει τη θέση της, και φυσικά να μείνει κυνήγι της κορυφής.

Μέτρησε

10 άσους αλλά και 6 διπλά σφάλματα, είχε 79% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, υστέρησε από το δεύτερο (46%), αξιοποίησε μόλις 2/6 BP της στο ματς, ενώ αποσόβησε 8/9(!) ευκαιρίες της 32χρονης Πολωνής για break.

Στις “32” της Μαδρίτης θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Κέιτι Μπόουλτερ και Ρόμπιν Μοντγκόμερι, που θ’ αναμετρηθούν αργότερα μέσα στη μέρα. Μόνο με υπεράσπιση του τίτλου της θα κρατήσει το No2, ενώ παράλληλα κινδυνεύει και με πτώση 2 θέσεων.

Από την άλλη, η Ριμπάκινα δε συνάντησε δυσκολίες στο πρώτο της παιχνίδι στη Μαδρίτη και καθάρισε σε 76 αγωνιστικά λεπτά. Επικράτησε με 6-4, 6-3 της Λούσια Μπρονζέτι στο ίδιο κορτ, και χωρίς προβλήματα πέρασε στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Πέτυχε 6 άσους, υπέπεσε σε 5 διπλά σφάλματα, είχε 72% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο της service, την ώρα που και η Ιταλίδα πήρε αρκετά στον ίδιο τομέα (75%). Η Καζάκα εκμεταλλεύτηκε 4/5 BP της στο ματς, και έσβησε 3/5 ευκαιρίες της αντίπαλής της.

Η αντίπαλή της στον τρίτο γύρο θα είναι η Μαγιάρ Σερίφ, που λίγο πριν κατάφερε να νικήσει την Μάρτα Κόστιουκ καθαρά με 6-2, 7-5. Αυτή είναι η δεύτερη σερί νίκη της στο τουρνουά, καθώς στον πρώτο γύρο επικράτησε της Λάουρεν Ντέιβιτς με 4-6, 7-6(4), 6-4.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που προηγήθηκαν, η Μίρα Αντρέεβα πήρε δύσκολη νίκη απέναντι στην Λίντα Νόσκοβα με 4-6, 6-3, 6-3, η Εκατερίνα Αλεξαντρόβα ηττήθηκε από την Άσλιν Κρούγκερ με 6-3, 6-3, ενώ η Ντάρια Κασάτκινα πέρασε το εμπόδιο της Κριστίνα Μπούσκα με 5-7, 7-6(3), 6-3.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Νίκες για Σαμπαλένκα και Ριμπάκινα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα