Indian Wells: Αλκαράθ από άλλο…πλανήτη έκλεισε ραντεβού με Σίνερ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ παραχώρησε μόλις 4 games στην επιβλητική νίκη κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-1 σε μόλις 79 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells για 3η σερί χρονιά, εκεί όπου τον περιμένει ο Γιάνικ Σίνερ σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού. 

10in a row in the desert

Defending champion @carlosalcaraz puts in a blistering performance,

defeating Zverev 6-3 6-1 to move into the semis in #TennisParadise! pic.twitter.com/WacndhVzWm

Tennis TV (@TennisTV) March 15, 2024

Ο 20χρονος Ισπανός με τη νίκη αυτή έφτασε τις 10 το 2024 (10-3), αλλά και τις 10 σερί στο τουρνουά και έγινε ο πρώτος κάτοχος του τίτλου που φτάνει στα ημιτελικά την αμέσως επόμενη χρονιά μετά τον Ρότζερ Φέντερερ, οποίος κατέκτησε τον τίτλο το 2017 και την επόμενη χρονιά πήγε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο. 

Στο καλύτερό του παιχνίδι μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Ισπανός τελείωσε τον προημιτελικό με 87% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (27/31) και 75% στο δεύτερο (6/8), δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point από τον Γερμανό, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα ασυνήθιστο γεγονός, καθώς μετά το 2ο game (1-1) εκατοντάδες μέλισσες εισέβαλλαν στο court με τους παίκτες να οδηγούνται στα αποδυτήρια εσπευσμένα και τον προημιτελικό να διακόπτεται για περίπου 1,5 ώρα! 

The most BEE-ZARRE thing you'll ever see!! #TennisParadise pic.twitter.com/OAHe0lIMpB

Tennis TV (@TennisTV) March 14, 2024

Με την επιστροφή τους στο court ο Αλκαράθ βρήκε το πρώτο του break στο παιχνίδι (3-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε με εύκολο hold (love-game) παίρνοντας προβάδιαμα με 4-1, για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3 κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού τα πράγματα έγιναν “εφιαλτικά” για τον Ζβέρεφ, ο οποίος πήρε μόλις 14 πόντους από το service του, έχοντας 44% κερδισμένους πόντους στο πρώτο (11/25) και 50% στο δεύτερο (3/6), την ίδια ώρα που ο Αλκαράθ έχανε μόλις 2 πόντους από το δικό του service περνώντας το 86% πρώτα service! 

Με 2 breaks και 2 holds ο Αλκαράθ κατέκτησε τα πρωτα 4 games (4-0) και κάπου εκεί ο προημιτελικός (με βάση την εικόνα των δύο παικτών) έλαβε τέλος. Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-1, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο κερδισμένα games από τον Αλκαράθ που σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα βρει τον Σίνερ που με τη σειρά του κέρδισε επίσης εύκολα τον Γίρι Λεχέτσκα νωρίτερα μέσα στην ημέρα. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Indian Wells: Αλκαράθ από άλλο…πλανήτη έκλεισε ραντεβού με Σίνερ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα