Davis Cup Finals 2021: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι τελικοί του Davis Cup 2021 έφτασαν, με τις 18 καλύτερες εθνικές ομάδες τένις στον κόσμο να είναι έτοιμες να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Για πρώτη φορά φέτος, οι τελικοί θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές πόλεις: Τη Μαδρίτη (Ισπανία), το Ίνσμπρουκ (Αυστρία) και το Τορίνο (Ιταλία). Οι ομάδες έχουν ταξινομηθεί σε έξι ομίλους, με την κάθε πόλη να φιλοξενεί τους αγώνες δυο ομίλων αντίστοιχα, με ημερομηνία έναρξης την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος του κάθε ομίλου, καθώς και οι δύο “καλύτερες” δεύτερες

ομάδες (δηλαδή με το καλύτερο ρεκόρ) προκρίνονται στους προημιτελικούς. 

Το Ίνσμπρουκ και το Τορίνο θα φιλοξενήσουν από έναν προημιτελικό, ενώ οι τελευταίες πέντε ημέρες του τουρνουά θα διεξαχθούν στη Μαδρίτη, στην οποία θα παιχτούν οι άλλοι δυο προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός, στις 5 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι: 

Madrid Arena, Madrid, Spain
Group A: Ισπανία, Ρωσική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, Ισημερινός
Group Β: Καναδάς, Καζακστάν, Σουηδία

Olympia-Halle, Innsbruck, Austria
Group C: Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία
Group D: Κροατία, Αυστραλία, Ουγγαρία

Pala Alpitour, Turin, Italy
Group E: ΗΠΑ, Ιταλία, Κολομβία
Group F: Σερβία, Γερμανία, Αυστρία

Οι αναμετρήσεις (ties) θα αποτελούνται από δύο μονά και ένα διπλό. Ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται από τους δεύτερους παίκτες κάθε ομάδας (βάση κατάταξης). Ο δεύτερος αγώνας θα διεξάγεται από τους πρώτους παίκτες κάθε ομάδας.

Ο αγώνας του διπλού θα ακολουθεί τους αγώνες του μονού. Οι παίκτες ανακοινώνονται μία ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ηγείται της γραμμής για τη Σερβία, ενώ ο Νο2 Ντανίλ Μεντβέντεφ, ηγείται της ισχυρής ομάδας της Ρωσίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους Αντρέι Ρούμπλεφ, Άσλαν Καράτσεφ και Κάρεν Χατσάνοφ.

Η υπερασπίστρια του τίτλου, Ισπανία, θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ράφα Ναδάλ και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, αλλά εξακολουθεί να έχει εξαιρετική ομάδα, με τους Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, Κάρλος Αλκαράθ, Φελισιάνο Λόπεζ και Μαρσέλ Γκρανογιέρ να είναι έτοιμοι να παίξουν στη Μαδρίτη.

Ο Γιάνικ Σίνερ, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Davis Cup, στο Τορίνο, όπου η ιταλική ομάδα του θα αντιμετωπίσει μια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που περιλαμβάνει τους Τιάφο και Οπέλκα.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει στις τάξεις της τους Κάμερον Νόρι και Νταν Έβανς, η Κροατία έχει τη Νο1 ομάδα διπλού με τους Νίκολα Μέκτιτς και Μάτε Πάβιτς, ενώ η Αυστραλία έχει στη διάθεσή της τους νεαρούς Ντε Μινόρ και Πόπιριν.

Την Πέμπτη 25/11 η διοργάνωση ξεκινά με τους αγώνες Κροατία-Αυστραλία, Γαλλία-Τσεχία και Καναδάς-Σουηδία στις 17:00GR.

DAVIS CUP FINALS GROUPS

Δανάη Μασκαλέρη

The post Davis Cup Finals 2021: Τι πρέπει να γνωρίζετε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα