China Open: Πέρασε στην 8άδα η Γκοφ και περιμένει Σάκκαρη (vid)

Για ένα set δυσκολεύτηκε απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα η Κόκο Γκοφ, που τελικώς πήρε τη νίκη με 7-6(5), 6-2, έπειτα από μία ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του China Open, όπου και περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μαρία Σάκκαρη και Σίνγιου Γουάνγκ.

Η 26χρονη Ρωσίδα μετρούσε σερί 6 διαδοχικών νικών, αλλά η No3 του κόσμου έβαλε στοπ στα νικηφόρα αποτελέσματά της, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε αρκετά αμφίρροπο στο πρώτο μέρος, όμως στο 2ο

set τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την Αμερικανίδα.

Η Γκοφ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας τρεις άσους και μόλις 2 διπλά σφάλματα, και παρά τα χαμηλά ποσοστά της σε κερδισμένους πόντους τόσο πίσω από το 1ο service (66%, 23/35), όσο και από το 2ο (52%, 16/31), κατάφερε να κάνει 5 φορές break στην αντίπαλή της.

Στο 1ο set, η Αμερικανίδα ξεκίνησε δυναμικά στο Diamond Court έχοντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, αλλά και ένα break στο ενδιάμεσο (3-0), με την Κουντερμέτοβα να σβήνει το break μέχρι το 5ο game (3-2), ενώ στη συνέχεια αμφότερες “παραβίασαν” ξανά το service της άλλης, για να παραμείνει η ισχνή διαφορά υπέρ της Γκοφ (4-3).

Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους η Ρωσίδα ισοφάρισε με love service game και προσπέρασε με νέο δικό της break, αλλά δε σέρβιρε με επιτυχία για να κλείσει το 1ο set, με την Γκοφ να επαναφέρει τις απόλυτες ισορροπίες στην αναμέτρηση (5-5).

Οι διαφορές του δε λύθηκαν μέχρι το 12ο game, και έτσι οδηγήθηκαν σε TB, όπου μετά από σχεδόν 14(!) λεπτά η Αμερικανίδα επιβλήθηκε με επιμέρους σκορ 7-5, και απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση στην 8άδα (7-6(5).

Στο 2ο set, με την ψυχολογία στα ύψη η Γκοφ ξεκίνησε τις προσπάθειές της με σερί 4/4 κερδισμένα games, προσθέτοντας στο δυναμικό της 2 νέα break, τα οποία έθεσαν και τις βάσεις για τη νίκη (4-0). Στην έκβαση του αγώνα απλώς διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και επικράτησε καθαρά της Κουντερμέτοβα (6-2).

Coco Gauff after winning her 15th match in a row in Beijing:

“Thank you guys for supporting me. Xie xie”

The laugh at the end pic.twitter.com/DM0C1fYjcY

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) October 5, 2023

CHINA OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+5h)

The post China Open: Πέρασε στην 8άδα η Γκοφ και περιμένει Σάκκαρη (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα