Abu Dhabi: Ασταμάτητη Σαμπαλένκα, τρίτο σερί τρόπαιo

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ξεκίνησε τη χρονιά ακριβώς από εκεί που σταμάτησε τη προηγούμενη, κερδίζοντας έναν ακόμη τίτλο. Αυτή τη φορά στον τελικό του WTA 500 στο Abu Dhabi αντιμετώπισε την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα την οποία και κέρδισε με 6-2, 6-2.

Η 22χρονη Λευκορώσα σημείωσε την 15η συνεχόμενη νίκη της και παράλληλα κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο σε επίπεδο WTA Tour, δείχνοντας ότι διανύει εξαιρετική

περίοδο και μοιάζει ασταμάτητη μέσα στο court.

Σε έναν τελικό σίγουρα δεν χωράνε προβλέψεις, ωστόσο το Νο.10 στο κόσμο έδειξε από το πρώτο κιόλας game ότι δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της.

Η Σαμπαλένκα όταν βρει σταθερότητα είναι πολύ δύσκολο να χάσει από οποιαδήποτε τενίστρια, κάτι τέτοιο συνέβη και στα δύο σετ σήμερα. Στο πρώτο σετ διατήρησε με σχετική ευκολία το σερβίς, δίχως να απειληθεί από την Κουντερμέτοβα.

Το αξιοσημείωτο για την Λευκορώσα είναι ότι έχασε μόλις πέντε πόντους σε πρώτο και δεύτερο δικό της σερβίς(16/21). Παράλληλα κατάφερε να σπάσει το αντίστοιχο της αντιπάλου της, η οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο άκρως πιεστικό παιχνίδι της Σαμπαλένκα.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ασταθές και για τις δύο τενίστριες, καθώς είδαμε να σπάει το σερβίς συνολικά έξι φορές. Φυσικά, η Σαμπαλένκα ήταν αυτή που κατάφερε τις τέσσερις φορές από αυτές να κερδίσει ένα μπρέικ.

Η 22χρονη είχε εξαιρετικές απαντήσεις και επιστροφές στο δεύτερο σερβίς της Κουντερμέτοβα(16/19, 84%), κάτι που έκανε και τη διαφορά στο σετ για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε η Λευκορώσα.

Το 6-2 games και του δεύτερου σετ, φανερώνει και την σχετική ευκολία με την οποία επικράτησε στο σημερινό παιχνίδι η Αρίνα Σαμπαλένκα.

Με τον τίτλο αυτόν η Λευκορώσα έφτασε συνολικά τους εννέα στη καριέρα της, κάτι που σίγουρα είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 22 ετών.

15th consecutive win
3rd title in a row
9th title overall @SabalenkaA defeats Kudermetova 6-2, 6-2 for the title!#AbuDhabiWTA pic.twitter.com/MX6Od7P3xZ

wta (@WTA) January 13, 2021

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Abu Dhabi: Ασταμάτητη Σαμπαλένκα, τρίτο σερί τρόπαιo appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα