ATP Challenger: Ήττες για Περβολαράκη και Καλοβελώνη

Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης αποκλείστηκαν στους 1ους γύρους των προκριματικών στα τουρνουά Challenger σε ΗΠΑ και Καζακστάν. 

Ο Νο2 Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε στο τουρνουά του Κάρι, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αμερικανό και Νο1835 του κόσμου, Μπεν Σέλτον με τον 18χρονο να φτάνει στη νίκη με 6-3, 6-2. 

Ο Σέλτον ξεκίνησε με break το παιχνίδι, κατακτώντας τα 3 πρώτα sets (3-0), κρατώντας παράλληλα το service του, χάνοντας μόλις 6 πόντους από το 1ο service,

ωστόσο ο Έλληνας τενίστας είχε δύο ευκαιρίες στο 7ο game για να πάρει πίσω το break, όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το game. Μετά το καθοριστικό hold ο Σέλτον έκλεισε το set σε 35 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Αμερικανός ανέβασε κι άλλο το επίπεδό του από τη γραμμή του service, κέρδισε τα πρώτα 4 games έχοντας φτάσει και σε δύο break (4-0). Έχοντας 83% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (10/12) ο Σέλτον κατέκτησε και το 2ο set εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την 2η και τελευταία φάση των προκριματικών. 

Aποκλεισμός και για Καλοβελώνη

Ο Μάρκος Καλοβελώνης βρέθηκε στο Νουρ-Σουλτάν με τον Έλληνα παίκτη και Νο783 του κόσμου να αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο των προκριματικών τον πολύ καλό του φίλο και συμπαίκτη στα διπλά, Σανιάρ Φαϊζίεφ, με τον Καζάκο και Νο537 του κόσμου να επικρατεί με ανατροπή με 6-7(2), 6-3, 7-6(5). 

Μετά από ένα κλειστό 1ο set οι δύο παίκτες στηρίχθηκαν στο service τους με τον Καλοβελώνη να σημειώνει 6 άσους, έχοντας 67% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (18/27) και το εντυπωσιακό 79% στο 2ο (11/14). 

Μάλιστα θα μπορούσε ίσως να είχε συντομέψει το set, καθώς έφτασε στο μοναδικό break-point του 1ου σκέλους, στο 8ο game με τον Καζάκο όμως να αντέχει την πίεση φτάνοντας στο 4-4. 

Στο tie-break o Καλοβελώνης ήταν εντυπωσιακός μετατρέποντας το 1/2 σε 7/2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο set ήταν παρόμοιο με τη διαφορά ότι ο Φαϊζίεφ βρήκε break στο πιο ακατάλληλο σημείο του set (5-3) για να το κλείσει λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο decider set, ο Καλοβελώνης μπορεί να πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 3-3, με το set να οδηγείται και πάλι στο tie-break, όμως αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Καζάκου να επικρατήσει, παρά το γεγονός ότι ο Καλοβελώνης επέστρεψε από το 1/5 σε 5/5, για να ηττηθεί με 7/5.

The post ATP Challenger: Ήττες για Περβολαράκη και Καλοβελώνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ATP Challenger, Ήττες, Περβολαράκη, Καλοβελώνη,ATP Challenger, ittes, pervolaraki, kaloveloni