Γραμματικοπούλου και Έικερι λύγισαν στο Super Tie Break (vid)

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Ουλρίκε Έικερι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου στον τελικό του διπλού στη Λωζάνη, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-7(3), 10-5 μετά από περίπου 2 ώρες, από τις Ελβετίδες Σούζαν Μπαντέκι και Σιμόνα Βάλτερ.

Ο τελικός, που έγινε υπό δυνατό αέρα κατά διαστήματα γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά στο service τις τέσσερις τενίστριες, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τις Γραμματικοπούλου και Έικερι, οι οποίες προηγήθηκαν με 3-1. 

Ωστόσο, οι Ελβετίδες κατάφεραν να πάρουν 5 games

στη σειρά και παράλληλα να κατακτήσουν το 1ο set, βελτιώνοντας αρκετά το service τους χάνοντας μόλις 4 πόντους στο 1ο. 

That Championship Winning Feeling

Susan Bandecchi & Simona Waltert def. Eikeri & Grammatikopoulou in a championship tie-break to win the #LadiesOpenLausanne doubles title! pic.twitter.com/dm1OeHiI2X

wta (@WTA) July 18, 2021

Στο 2ο set, το ελληνονορβηγικό δίδυμο έδειξε τάσεις “αυτοχειρίας” καθώς προηγήθηκε με 5-2, όμως και πάλι οι Ελβετίδες κατάφεραν να κάνουν το δικό τους σερί οδηγώντας το set στο tie-break, παρά το γεγονός ότι στο 12ο game Γραμματικοπούλου και Έικερι είχαν διπλό set-point (15/40).

Ωστόσο, στο tie-break εμφανίστηκαν ψύχραιμες και ανώτερες κατακτώντας το με 7/3 και ισοφαρίζοντας τον τελικό σε 1-1. 

Στο Super Tie Break Μπαντέκι και Βάλτερ πήραν προβάδισμα με 6-1, με τις Γραμματικοπούλου και Έικερι να μειώνουν σε 8-5 έχοντας τις μπάλες στα χέρια και με την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο. 

Εκεί όμως ένας τυχερός πόντος από τις Ελβετίδες με την μπάλα να βρίσκει την ταινία του φιλέ και να περνάει πάνω από τη ρακέτα της Έικερι, τις έφερε σε match-point. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το forehand της Γραμματικοπούλου να σταματάει στο φιλέ με τις Ελβετίδες να πανηγυρίζουν τον τίτλο. 

LADIES OPEN LAUSANNE DOUBLES DRAW

The post Γραμματικοπούλου και Έικερι λύγισαν στο Super Tie Break (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα