Ζερβουλάκος: "Περάσαμε προβλήματα, αλλά τώρα χτυπάμε τριάδα"

Η Καστέλλα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Γ'ΕΣΚΑΝΑ απέναντι στην Τερψιθέα με 57-55 (κ.α. 48-48). Ο προπονητής της Καστέλλας, Παναγιώτης Ζερβουλάκος μιλώντας στο superbasket.gr εξήγησε τα στοιχεία που έδωσαν την νίκη, τους στόχους της ομάδας, τα προβλήματα που αντιμετώπισε αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος.


Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες του και πήραν τη νίκη κόντρα στην Τερψιθέα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ζερβουλάκο:
"Είχαμε συγκέντρωση κυρίως στα

δέκα τελευταία λεπτά και μετά στην παράταση διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και πήραμε τη νίκη. Δώσαμε την ψυχή μας για να κατακτήσουμε την νίκη. Μέτρησε πολύ το γεγονός ότι είχαμε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους αντιπάλους μας και πετύχαμε δύο τρίποντα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα".


Ο προπονητής της Καστέλλας τόνισε την σημασία της νίκης για την συνέχεια του πρωταθλήματος:
"Εξασφαλίσαμε την τέταρτη θέση και βρισκόμαστε ένα βαθμό πίσω από την Νίκαια και την Ελευσίνα στην βαθμολογία. Η νίκη μας βοηθάει να κοιτάμε πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε το στόχο μας που είναι να είμαστε μέσα στην τριάδα".


Από την αρχή της χρονιάς η Καστέλλα φτιάχτηκε με στόχο την άνοδο, αλλά κάποια εξωαγωνιστικά προβλήματα δεν την άφησαν να βρει ρυθμό από την αρχη. Όμως τώρα η ομάδα έχει βρει τα πατήματά της:
"Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν η άνοδος. Κάναμε, όμως κάποιες αλλαγές σε 7-8 άτομα και αυτό μας δημιούργησε κάποια προβλήματα κυρίως εξωαγωνιστικά. Δεν είχαμε χημεία αλλά τώρα έχουμε βρει το ρυθμό μας και έχουμε κάνει κάποιες συνεχόμενες νίκες. Υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας".


Την επόμενη αγωνιστική η Καστέλλα θεωρητικά έχει εύκολο έργο απέναντι στο Λέων Μοσχάτου αλλά ο Ζερβουλάκος έχει αντίθετη άποψη:
"Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε ή με το ότι ο Λεών βρίσκεται στην τελευταία θέση. Έχουμε χάσει από την Ένωση Αρμενίων, δεν μου λέει κάτι το ότι παίζουμε κόντρα στον τελευταίο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη".


Ερωτηθείς για το αν αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος της Γ'ΕΣΚΑΝΑ, ο προπονητής της Καστέλλας απάντησε:
"Εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ υψηλό. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες που έχουν έρθει φέτος στο πρωτάθλημα από υψηλότερες κατηγορίες και υπάρχουν και πολύ καλοί προπονητές. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και σε κάθε παιχνίδι μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Αν εξαιρέσουμε τον Ερμή Πειραιά που έχει το 17-0, όλες οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν, ακόμα και ο δεύτερος στην βαθμολογία έχει 5 ήττες".

Ποια όμως είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν την άνοδο και να κάνουν μία ομάδα να ξεχωρίσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;
"Η σωστή προετοιμασία και η κατάλληλη προπόνηση μέσα στη σεζόν σε συνδυασμό με την συγκέντρωση στο στόχο που έχει θέσει η κάθε ομάδα είναι το στοιχείο που μπορεί να σου δώσει την άνο

Keywords
Αναζητήσεις
zervoulakos proponhths
Τυχαία Θέματα