ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ο Κώστας Κουφός στο superbasket.gr

Είναι απίστευτη χαρά το να καταφέρει κανείς να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα ΝΒΑ. Ακόμα πιο μεγάλη όμως είναι το να συναντάει γνώριμα πρόσωπα που όχι μόνο αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά και όλος ο περίγυρός τους μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτούς.

Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Ελληνοαμερικανός σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Κώστας Κουφός, που από πολύ νωρίς φέτος έχει δείξει τις διαθέσεις του. Είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες των Νάγκετς

συνεχίζοντας να διαπρέπει και να κάνει όλους εμάς περήφανους με τις εμφανίσεις του.

Τον συναντήσαμε αρχικά στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ιδίοις όμμασι την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, καθώς όπου και να πηγαίναμε, τον σταματούσαν για να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν μαζί του. Οι παράγοντες των Νάγκετς έκαναν λόγο για ένα παιδί σπάνιου ήθους που ποτέ δεν δημιουργεί προβλήματα, κοιτάει τη δουλειά του και αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Η αγάπη για τη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μητέρα του, κυρία Κάθυ Κουφού, η οποία είναι υπεύθυνη για το ότι ο Κώστας έχει μεγαλώσει μιλώντας ελληνικά και αγαπώντας τη χώρα μας.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε και στη Νέα Υόρκη, στον αγώνα των Νάγκετς με τους Νιου Γιορκ Νικς, όπου αρκετοί Έλληνες βρέθηκαν στο πλευρό του Έλληνα σέντερ. Μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα πήγε να συναντήσει όσους τον περίμεναν αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι παραμένει απλό παιδί παρά τη μεγάλη προβολή που έχει.

Πάντοτε χαμογελαστός, με χιούμορ και προσγειωμένος, ο Κώστας Κουφός μάς μίλησε για το ΝΒΑ, τη ζωή στο Ντένβερ, τους Έλληνες συμπαίκτες του και την Εθνική ομάδα.

Κώστα, βλέπουμε φέτος ότι ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται απόλυτα και μάλιστα σε ξεκινάει στην αρχική πεντάδα. Ο ίδιος ο κόουτς Καρλ δήλωσε προ ημερών ότι ανταμείβει όποιον δουλεύει σκληρά. Πόσο σημαντικό είναι για σένα όλο αυτό;

"Πάντοτε δουλεύω σκληρά και σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να παίρνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είτε ξεκινάω στην αρχική πεντάδα είτε όχι δεν έχει σημασία. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το ότι βρίσκομαι εδώ στο Ντένβερ. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας και έχω αυτούς τους συμπαίκτες και τους προπονητές".

Πώς είναι γενικά η κατάσταση στο Ντένβερ; Είσαι ευχαριστημένος;

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ και που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα. Είμαι σχετικά νέος στο ΝΒΑ παρά την εμπειρία μου τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχίζω να βελτιώνομαι συνεχώς αποσκοπώντας στο να γίνομαι καλύτερος".

Με ποιους από τους συμπαίκτες σου κάνεις πιο πολλή παρέα στο Ντένβερ;

"Γενικά, είμαστε φίλοι όλοι μεταξύ μας στην ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσα να πω ότι πιο δεμένος είμαι με το Ντανίλο Γκαλινάρι και τον Τιμοφέι Μοζγκόφ. Ο Γκαλινάρι είναι εξαιρετικό παιδί όπως και ο Μοζγκόφ. Είμαι χαρούμενος που έχουμε Ευρωπαίους παίκτες στην ομάδα. Εύχομαι να πάνε καλά σε όλη τη σεζόν και θα είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς".

Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίζεται στο ΝΒΑ;

"Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Ελληνοαμερικανός. Κάθε φορά που βγαίνω στα παρκέ αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ τη χώρα μου. Γι’ αυτό και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όνειρό μου πάντα ήταν να παίξω στο ΝΒΑ όπως επίσης και να εκπροσωπώ τη χώρα μου, την Ελλάδα".

Ποιοι είναι οι Έλληνες παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν, κατά τη γνώμη σου, στο ΝΒΑ; Τους γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά καθώς είστε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα.

"Πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα. Ενδεικτικά να αναφέρω τους Γιάννη Μπουρούση, Βασίλη Σπανούλη, Αντώνη Φώτση, Γιώργο Πρίντεζη, Νίκο Ζήση, Κώστα Παπανικολάου, Νικ Καλάθη. Έχουν όλοι τις ικανότητες να αγωνιστούν σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ".

Με τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει στο ΝΒΑ τι θα ήθελες να συμβουλέψεις σε κάποιον από τους Έλληνες που πιθανώς θα βρεθούν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια;

"Δεν χρειάζονται συμβουλές τέτοιοι παίκτες. Όπου και να είναι, θα παίξουν καλά. Αν αγωνιστούν στο ΝΒΑ θα τα πάνε εξίσου καλά. Θα τους στηρίξω όπως στήριξαν και αυτοί εμένα.

Αλήθεια, ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για σένα στο ΝΒΑ;

"Ο πιο δύσκολος αντίπαλος για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο Κέβιν Γκαρνέτ των Μπόστον Σέλτικς. Είναι πολύ επιθετικός και πολύ δυνατός παίκτης. Πρέπει να πω ότι αγωνιζόμενος απέναντι σε αθλητές όπως ο Γκαρνέτ γίνομαι κι εγώ καλύτερος παίκτης".

Ποια είναι η γνώμη σου για τις ομάδες φέτος στο ΝΒΑ; Ποιες ξεχωρίζεις;

"To Μαϊάμι έχει πολύ καλή ομάδα μέχρι στιγμής. Οι Λέικερς θα έχουν σταδιακή άνοδο. Οι Σπερς είναι πολύ καλοί και οι Θάντερ θα αρχίσουν να κάνουν τη διαφορά. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε και εμείς εκεί πάνω".

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί όλους μας στην Ελλάδα. Πέρυσι λόγω της επέμβασης που έκανες δεν κατέστη δυνατό να ενισχύσεις την προσπάθεια της Εθνικής. Να υποθέσουμε ότι θα αγωνιστείς με τα χρώματα της Εθνικής το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας;

"Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο γιατί έχουμε μια μεγάλη χρονιά μπροστά μας. Είμαι αφοσιωμένος στον κάθε αγώνα ξεχωριστά στο ΝΒA. Η Εθνική ομάδα πάντα είναι στα πλάνα μου αλλά τώρα είμαι προσηλωμένος μόνο στο ΝΒΑ".

Τέλος, λόγω ημερών, θα θέλαμε να ευχηθείς κάτι για τα Χριστούγεννα.

"Εύχομαι σε όλους να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε ανθρώπους που μας αγαπούν δίπλα μας και αυτό εύχομαι σε όλους".

Keywords
Τυχαία Θέματα