ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καρακώστας: "Συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα"

Η Ένωση Ιλίου ήταν η μεγάλη νικήτρια της 20ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής, αφού επικράτησε της Χαλκίδας με 68-37 κι έμεινε μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Καρακώστας μίλησε στο superbasket.gr για τη μεγάλη επιτυχία της Ένωσης, που ετοιμάζεται να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος και να πανηγυρίσει την άνοδό της στην Β' Εθνική.

Η νίκη επί της Χαλκίδας ήρθε ευκολότερα από ό,τι περιμένατε;

"Σαφέστατα,

το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο, η Χαλκίδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ γεμάτο ροστερ και με καλό προπονητή.Κερδίσαμε πολύ εύκολα, ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού, σε όλη την διάρκειά του, και ήταν προφανές ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση".

Το "κλειδί" της νίκης ήταν η άμυνα;

"Ναι, παίξαμε σχεδόν άψογη άμυνα και κρατήσαμε τους αντίπαλους σε πολύ χαμηλό σκορ. Η περιφερειακή μας άμυνα ήταν καλή, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και κλειδώσαμε τους ψήλους της Χαλκίδας. Όταν δέχεσαι τόσους λίγους πόντους είναι αδύνατο να χάσεις".

Πιστεύετε πως το παιχνίδι που έδωσε η Χαλκίδα με τον Πόλις την Πέμπτη (19/04) έφερε κούραση στους αντίπαλους, η όποια στο παιχνίδι με εσάς;

"Όχι, το παρακολούθησα το ματς, ήταν σαν προπόνηση. κέρδισαν πάρα πολύ εύκολα. Δεν πιστεύω ότι τους επηρέασε.

Ο κόσμος ήταν και πάλι δίπλα σας. Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους;

"Ο κόσμος είναι εκπληκτικός. Στο παιχνίδι με την Χαλκίδα αλλά και στο προηγούμενο εντός έδρας με τον Αετό μάς βοήθησε πάρα πολύ και μας έδωσε την απαιτουμένη ώθηση για να πάρουμε δυο νίκες κλειδιά για την συνεχεία.

Μετά την επικράτηση επί της Χαλκίδας, τι μένει να κάνετε φέτος και τι περιμένετε για του χρόνου;

"Θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές. Αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος. Όσον άφορα την επομένη σεζόν είναι θέμα της διοίκησης. Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα