ΣΕΠΚ | Μάλαμα: "Εμπιστοσύνη στο δυναμικό"

Επειτα από οκτώ χρόνια συνεργασίας, η Μαργαρίτα Μάλαμα παραιτήθηκε από την γυναικεία ομάδα του ΜΕΛΑΣ, αφού πρώτα τον οδήγησε στην παραμονή στην Α' ΕΣΚΑ.

Η νεαρή προπονήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που έγινε αυτά τα οκτώ χρόνια τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στις Ακαδημίες όπου ηγείται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη οκταετή συνεργασία με τον ΜΕΛΑΣ...
"Επί της ουσίας στα οκτώ αυτά χρόνια, επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί ένα

πρόγραμμα στόχος του οποίου ήταν η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με χαμηλό οικονομικό κόστος, ενώ παράλληλα υπήρχε η πρόθεση στα τμήματα υποδομής να γίνει μία συνεπής και μεθοδική δουλειά. Έχω την αίσθηση ότι σε μεγάλο βαθμό ο στόχος που είχε τεθεί υλοποιήθηκε".

Για τη φετινή πορεία της ομάδας στην Α' ΕΣΚΑ γυναικών όπου τελείωσε με ρεκόρ 11-11, όμως ξεκίνησε με 5 ήττες...
"Ήταν μια ομάδα η οποία χτίστηκε από την αρχή με 9 καινούριες παίκτριες με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 23 χρόνια. Ήταν απολύτως λογικό να απαιτηθεί στο ξεκίνημα χρόνος προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να κάνουμε κτήμα μας τόσο τους κοινούς κώδικες επικοινωνίας όσο και τους αυτοματισμούς μας σε τεχνικό επίπεδο. Παρά τα αρχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας (ταλέντο- χαρακτήρες) όσο και στο πλάνο δουλειάς. Ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου να έρθουν και οι νίκες".

Για το μέλλον της σε επαγγελματικό επίπεδο...
"Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η κατά το δυνατόν περισσότερο αξιόπιστη και μεθοδική εκμάθηση των στοιχείων του παιχνιδιού σε νέα παιδιά σε όλα τα επίπεδα (τεχνική δεξιότητα, αθλητική ικανότητα, συναισθηματική διαχείρηση και κοινωνικοποίηση)".

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΜΕΛΑΣ...
"Η δουλειά στις υποδομές πρέπει να είναι έτσι κι αλλιώς στο επίκεντρο. Πολύ περισσότερο σήμερα λόγω τις δυσχερούς οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας. Η επιδίωξη είναι η ισόρροπη αθλητική και ψυχoπνευματική ανάπτυξη των παιδιών με στόχο πάντα το μακροπρόθεσμο και όχι το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα