ΡΩΣΙΑ | Χαλπερίν: "Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι οι πιο τρελοί του κόσμου"

Η βόλτα για έναν καφέ ή ένας περίπατος ήταν απαγορευμένος για τον Γιοτάμ Χαλπερίν μετά από τις ήττες του Ολυμπιακού, όπως αποκαλύπτει ο παίκτης και παράλληλα εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική σελίδα "Championat.com".
Για τους λόγους που πήγε στην Ρωσία

για να αγωνιστεί με την φανέλα της Σπαρτάκ δήλωσε:
"Η πρόταση της Σπαρτάκ ήταν πρόκληση για μένα. Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνιζόμουν σε ομάδες που συμμετείχαν και πρωταγωνιστούσαν στην Ευρωλίγκα. Πλέον θέλω να διεκδικήσω το EuroCup με τη Σπαρτάκ με έναν σπουδαίο προπονητή, τον Γιούρι Ζντοβτς! Πολλοί ίσως πίστεψαν ότι έκανα πισωγύρισμα στην καριέρα μου, όμως δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Έχω παίξει σε πέντε Final-4 Ευρωλίγκας, δεν ξέρω αν θα έχω ξανά την ευκαιρία όμως δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιείς κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται στη ζωή και η πρόταση της Σπαρτάκ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Μπορούσα να μείνω στον Ολυμπιακό ή να επιστρέψω στη Μακάμπι αφού έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον κόουτς Μπλατ. Είχα προτάσεις από την Ιταλία και μία από την Ισπανία που δεν με εντυπωσίασαν. Έτσι κατέληξα στην Σπαρτάκ".
Εν συνεχεία ο Χαλπερίν μίλησε για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008, αφού αρνήθηκε πρόταση της Ντιναμό Μόσχας. Παράλληλα αναφέρθηκε στους καλύτερους συμπαίκτες που είχε τα προηγούμενα χρόνια: "Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πραγματικούς σούπερ σταρ στις προηγούμενες ομάδες μου. Ο Γιασικεβίτσιους, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς, ο Πάρκερ… Όλοι τους είναι σπουδαίοι παίκτες, από τους καλύτερους στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Προσωπικά, έμαθα πολλά από όλους. Αισθάνομαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί τους. Θα μπορούσα να έρθω στη Ρωσία πολύ πιο πριν, αφού στο παρελθόν είχα πρόταση από τη Ντιναμό Μόσχας. Ξαφνικά, βρέθηκα μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό ή να συμφωνήσω με τη Ντιναμό. Στο τέλος, επέλεξα την Ελλάδα".

Η σύγκριση ανάμεσα στους Ρώσους φιλάθλους και στους Έλληνες ήταν αναπόφευκτη, με τον πρώην "ερυθρόλευκο" να δηλώνει:
"Έρχομαι από την Ελλάδα, όπου ίσως υπάρχουν οι πιο θερμοί και ‘’τρελοί’’ φίλαθλοι στον κόσμο! Δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί φίλαθλοι στα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήματος. Ίσως εξηγείται από το ότι το μπάσκετ δεν είναι η πρώτη επιλογή, αφού υπάρχουν το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ, που είναι πιο δημοφιλή σπορ. Αυτό που γινόταν στην Ελλάδα είναι απίστευτο! Μια μοναδική εμπειρία, που σου γεννά ένα συναίσθημα ανάμεσα στην έκπληξη και τον φόβο! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πρέπει να νοιάζονται περισσότερο για το ίδιο το μπάσκετ παρά να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο που δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι".

Στη συνέχεια ο Χαλπερίν πρόσθεσε: "Τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα στο Ισραήλ, όσο στην Ελλάδα. Ειδικά μετά από ήττες σε παι
Keywords
Τυχαία Θέματα