ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Από «τερματοφύλακας».... σκόρερ!

Ο Μάικ Μπράμος αφού πρώτα έκανε άμυνα σε όλους τους παίκτες της Ρεάλ, μετατράπηκε σε «killer» τουλάχιστον για μία βραδιά κόντρα στην Καντού και ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον... λαβύρινθο.

Αλλά ας πατήσω... rewind. Θυμάμαι πριν από δύο εβδομάδες την λογική ανησυχία που υπήρχε λόγω των κακών εμφανίσεων της ομάδας στις τρεις σερί ήττες (με Χίμκι, Ικαρο και Φενέρ). Δύο εβδομάδες μετά τα χαμόγελα κυριαρχούν στους «πράσινους» για τα καλά

καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε τον πρώτο του στόχο. Δηλαδή την πρόκριση στην φάση του TOP16.

Το μενού περιλάμβανε την Ρεάλ και στην συνέχεια την Καντού. Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στους Ισπανούς, αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει. Αυτό κατάφερε να πράξει και απέναντι στους Ιταλούς.

Τι και που είχε απουσίες (Σχορτσανίτης, Πάνκο, Σκορδίλης). Τι και που είχε ανέτοιμους παίκτες (Τσαρτσαρής, Ούκιτς, Μπανκς) πήρε τη νίκη πρόκριση χάρις σε έναν τομέα που έχει προβλήματα κατά καιρούς. Το σουτ και για αυτό τον λόγο αναζητά και σουτέρ.

Αν και στο Ντέζιο τον βρήκε στο πρόσωπο του Μάικ Μπράμος. Ο Μιχάλης ήταν όλα... τα λεφτά και με... 7/9 τρίποντα «σκότωσε» τους Ιταλούς που έπαιζαν αγώνα επιβίωσης και θύμισε τον Διαμαντίδη ο οποίος πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου του 2011 με 7/11 τρίποντα είχε πάρει την μπουκιά από το στόμα της Μάλαγα (76-77).

Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ είναι παίκτης... πασπαρτού και παρά το γεγονός ότι δεν είναι ο λεγόμενος σκόρερ δεν δίσταζε να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές όπως έγινε στα τελευταία τρία λεπτά με τα δύο τελευταία του τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει 12 παίκτες, έχει καταφέρει ακόμα και στους νέους να προσδώσει το μοναδικό του DNA που τον έκανε εξάστερο και να νικήσει ακόμα και με 22 λάθη στην πλάτη.

Η απόδραση στην Ιταλία εννοείται πως δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση θρίαμβος, ούτε επιτυχία που θα πρέπει να την θυμάται κάποιος φίλος της ομάδας, διότι έγινε το αυτονόητο. Δηλαδή οι «πράσινοι» εξασφάλισαν για άλλη μια σεζόν την πρόκριση στο TOP16.

Υ.Γ.: Ειλικρινά με εξέπληξε ο Μάρκους Μπανκς με την εμφάνισή του. Διότι όπως είναι και λογικό δεν έχει μάθει ακόμα τα... κατατόπια, αλλά το ντεμπούτο του ήταν άκρως ενθαρρυντικό καθώς ήταν καλός στην άμυνα και στην οργάνωση ενώ βοήθησε και στην δημιουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα