Ο αλχημιστής

Του έλειπε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, το απόλυτο επιθετικό του όπλο. Του έλειπε ο Άντι Πάνκο, το βασικό του "4άρι". Του έλειπε ακόμα και ο "συμπληρωματικός" Γάιος Σκορδίλης.

"Επιστράτευσε" τον ανέτοιμο Ούκιτς, τον ανέτοιμο Τσαρτσαρή, τον πρωτοεμφανιζόμενο (επίσης ανέτοιμο) Μπανκς.

Είχε και 22 λάθη (κάτι παραπάνω από ένα ανά δύο λεπτά, νούμερο απαγορευτικό, ειδικά όταν ο αντίπαλος κάνει μόλις 9). Κι όμως γυρίζει από το Καντού με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ "διπλό" και ουσιαστικά την πρόκριση στους 16 της Ευρωλίγκας.

Αν ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είναι ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ, τότε ποιος είναι; Κι επειδή

αμφισβητήθηκε έντονα (λιγότερο ο Γιώργος Μπαρτζώκας), ίσως οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οι Έλληνες προπονητές μπορεί να τα καταφέρουν, αρκεί να έχουν τον χρόνο.

Δεν θα μπω στον πειρασμό (αν και πολύ θα το ήθελα) να αναρωτηθώ τί θα έγραφαν τα πρωτοσέλιδα αν ο σεβαστός καθ' όλα Ντούσαν Ίβκοβιτς κέρδιζε με τέτοια εμφάνιση την Εφές, ή αν ο σεβαστός καθ' όλα Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιρνε τέτοια νίκη, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Και δεν θα το κάνω γιατί οι δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ Σέρβοι προπονητές δεν έδειξαν σε κανένα σημείο της πορείας τους αλαζονεία (αν και θα είχαν το δικαίωμα) και φυσικά δεν θα απολογηθούν γι' αυτούς της… προσκολλήσεως, που περιμένουν στη γωνία, μετά από την πρώτη ήττα.

Ας μην φύγουμε από το θέμα μας… Και το θέμα μας είναι, όπως ξεκίνησα να γράφω από το πρωί, πως έχουμε πλέον δύο ομάδες με… ενάμιση πόδι στο Top16.

Ας γράψουν αύριο στα πρωτοσέλιδα για την αρμάδα του Ρότσα και για τα πλάνα του Ζαρντίμ, αυτοί που ποτέ δεν θα δουν τις χαρές, τις οποίες το μπάσκετ μας έχει προσφέρει. Ας βγουν οι μικρόνοοι να τιτιβίσουν τραγουδάκια και να σπείρουν φήμες.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν να τρομοκρατούν την Ευρώπη, έχοντας Έλληνες προπονητές στον πάγκο τους. Και όχι με τρελά μπάτζετ, όχι με παίκτες που είναι (όχι όλοι) από το πάνω ράφι.

Όσο για το παιχνίδι με την Καντού, ένεκα του ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης λατρεύει την ιστορία και την αρχαία Σπάρτη, ισχύει διαχρονικά το: δεν ρωτάμε πόσοι είναι οι εχθροί, αλλά πού είναι…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα