ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Η πίεση σε σφυρηλατεί"

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και μαζί την πρόκριση στο Τοπ-16 και ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το παιχνίδι, μίλησε για την απόδοση του Μάρκους Μπανκς αλλά και την πίεση που θα βιώσει η ομάδα με την πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας.

"Το είπαμε και χθες (28/11), στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία μπορείς να χαλαρώσεις. Φάνηκε και τώρα. Πήραμε μία διαφορά, αλλά στο πρώτο ημίχρονο χαλάρωσε το μυαλό και το σώμα, η Ολίμπια επέστρεψε. Είχαμε καλές και κακές

στιγμές. Ομαδικά τα πήγαμε καλά, όπως μαρτυρούν και οι 20 ασίστ. Αν δεν υπήρχε το τέταρτο δεκάλεπτο με τα λάθη, εκεί όπου πονάμε... Καλύψαμε το αναμενόμενο πρόβλημα με τον Μπέινς στο καλάθι. Σε δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς δεχτήκαμε τρίποντα, τα οποία ξανάβαλαν την Ολίμπια στο παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης πέρασε 3ος σε ασίστ, ο Τσαρτσαρής 3ος σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συνεχίζουμε".

Για την εμφάνιση του Μάρκους Μπανκς, είπε:

"Είναι πόιντ γκαρντ. Έχει προσωπικότητα. Δεν είναι έτοιμος όμως, θέλει να φτιάξει φυσική κατάσταση και δεν γνωρίζει πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ευρώπη. Χρειάζεται να μάθει από ειδικές καταστάσεις, πώς παίζεις με το χρόνο, με το σκορ. Δεν έχει "επόμενο παιχνίδι" εδώ, όπως στη regular season του ΝΒΑ. Βοήθησε αρκετά και στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι. Ακόμα είναι οι πρώτες ημέρες του, θα κάνει μία κοιλιά, φυσικό λόγω της φυσικής κατάστασής του" σχολίασε, και πρόσθεσε: "Η πίεση σφυρηλατεί. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, πρέπει να μάθεις να αγωνίζεσαι με πίεση. Πλέον κάποια παιδιά έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση"

Σε ερώτηση για την άφιξη του Τζέισον Καπόνο και την επιστροφή του ως αντίπαλος στο Περιστέρι για την Α1, απάντησε:

"Εδώ είμαστε να μιλήσουμε για τα παιδιά που έπαιξαν, για κανέναν άλλο. Ο όμιλός μας είναι ο δυσκολότερος, αντικειμενικά. Η ομάδα πέρασε τον πρώτο στόχο. Ήταν σημαντικό για το σωματείο και για το ελληνικό μπάσκετ. Τα παιδιά θα έχουν να δώσουν 14 δυνατά παιχνίδια στο Τοπ-16, δεν έχει διακοπή τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει καταπόνηση. Κάποια παιδιά θα το μάθουν, θα το βιώσουν. Είναι η πρώτη φορά μου ως αντίπαλος του Περιστερίου, αλλά να παραμείνουμε στο παιχνίδι. Δε θα μιλήσω για τίποτα άλλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα