ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Όταν χάνω, δεν μιλάω για τρεις μέρες!"

Κάθε παίκτης αγωνίζεται πάντα με στόχο τη νίκη και δεν ανέχεται με τίποτα να χάνει... Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφαν Λάσμε, αλλά ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς ο ίδιος δήλωσε πως κάνει τρεις μέρες να μιλήσει σε περίπτωση που φύγει ηττημένος από το παρκέ! Παράλληλα, ο 30χρονος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για την προσαρμογή του στο "τριφύλλι", αλλά και την ενασχόλησή του με το μπάσκετ.

Διαβάστε όσα είπε ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,03μ.) στην εφημερίδα "SportDay":

Για

το Top 16: "Έχουμε πολλά παιχνίδια, άρα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε όλες τις ικανότητες να το κάνουμε. Σίγουρα ευχόμαστε να είμαστε στο Λονδίνο (σ.σ.: φάιναλ φορ), αλλά θα πάμε βήμα-βήμα. Πάντως θα πρέπει να βελτιωθούμε σε διάφορους τομείς. Πιστεύω ότι θα δείτε περισσότερα από την ομάδα στη συνέχεια".

Για την προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες που σου κάνουν εύκολη τη ζωή και όλοι μαζί έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Μόλις ήρθα με έβαλαν στο κλίμα και έμαθα τη φιλοσοφία της ομάδας".

Για την αγωνιστική του φιλοσοφία: "Κάνω απλά ό,τι μπορώ. Θέλω να υπερασπίζομαι τον χώρο μας στην άμυνα. Γενικά αγαπάω τη νίκη και μισώ την ήττα. Όταν χάνω, δεν μιλάω για τρεις μέρες".

Για τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσανίτη: "Ο Σοφοκλής είναι φοβερός παίκτης με απίστευτες ικανότητες και η συνεργασία μαζί του μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει. Όσον αφορά τον Διαμαντίδη... τι να πω! Αν δεν παίξεις μαζί του δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι απίστευτος. Είναι ο πιο έξυπνος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Κάνει τον καθένα χαρούμενο και ταυτόχρονα καλύτερο. Διαθέτει υψηλό IQ".

Για την ενασχόλησή του με το μπάσκετ: "Μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο. Μέχρι τα 16 μου έπαιζα μπάλα. Ωστόσο οι φίλοι μου, μου έκαναν πλάκα, καθώς ήμουν ήδη πολύ ψηλός. Άρχιζα να το σκέφτομαι, ενώ είχα και έναν ξάδελφο που έπαιζε μπάσκετ στην εθνική ομάδα της χώρα μας και με "έσπρωξε" να ασχοληθώ. Έτσι το πήρα απόφαση και σιγά-σιγά έβαζα στο μυαλό μου να γίνω επαγγελματίας. Ήθελα να βελτιωθώ ως αθλητής και έτσι πήγα στις ΗΠΑ. Ήταν φοβερή και τρελή εμπειρία να φύγω από την Γκαμπόν. Ήταν μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει, αλλά προς το άγνωστο. Χρειάστηκα δύο χρόνια για να προσαρμοστώ στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης".

Για την πατρίδα του: "Είναι πολύ ωραίο μέρος. Εξαιρετικό. Μία από τις χώρες της Αφρικής όπου επικρατεί η ειρήνη και η ηρεμία ανάμεσα στους κατοίκους της. Ειδικά το καλοκαίρι η Γκαμπόν είναι ωραία για διακοπές, καθώς έχει θαυμάσιες παραλίες".

Για την οικογένειά του: "Η οικογένειά μου δεν είχε πολλά χρήματα, ωστόσο πάντα ήμασταν δεμένοι, αγαπημένοι και αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα