ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μπανκς: "Βρίσκομαι... σπίτι μου!"

Σαν στο σπίτι του αισθάνεται κιόλας ο Μάρκους Μπανκς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν αναπολεί τις ΗΠΑ και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας "οικογένεια" και "αδέρφια" τους συμπαίκτες του, ενώ δεν παρέλειψε να εξηγήσει το βαθύτερο συμβολισμό του πανηγυρισμού του!

"Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός..."

οικογένειά μου θα έρθει σύντομα... Έχω ένα γιο τεσσάρων ετών, τον Κάμερον και μία μικρή κόρη τριών ετών, τη Σάβανι. Όσο όμως βρίσκονται στις ΗΠΑ, η οικογένειά μου είναι οι συμπαίκτες μου. Και το εννοώ. Στον Παναθηναϊκό υπήρξαν 15 άτομα μέσα στα αποδυτήρια που έκαναν σπουδαία δουλειά, ώστε να αισθανθώ καλά όσο καιρό βρίσκομαι μακριά από την οικογένεια μου".

"Το απολαμβάνω"

"Απολαμβάνω την κατάσταση, απολαμβάνω τις ώρες που περνάμε με τους συμπαίκτες μου. Κυρίως όμως δεν μπορώ να ξεχάσω το ότι με βοήθησαν, καθώς με υποδέχτηκαν με ανοιχτή αγκαλιά. Είμαστε μία σπουδαία ομάδα. Είμαστε συνέχεια μαζί με τους συμπαίκτες μου, έχω πάντα κάποιον μαζί μου στο δωμάτιο, όταν βρισκόμαστε σε εκτός έδρας αγώνες, άρα έχω παρέα... Είναι σαν αδέρφια μου".

Δεν του λείπουν οι ΗΠΑ

"Δεν είμαι homesick! Έχουν πολύ ενδιαφέρον οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε να παραμείνω και μπορώ να πω ότι ήδη θεωρώ πως βρίσκομαι σπίτι μου. Μου αρέσει η πόλη, είναι εκπληκτική. Θα ήθελα να μείνω. Σίγουρα".

Ο συμβολισμός του πανηγυρισμού με τα μπράτσα του

"Μπορείς να πεις ότι σημαίνει πως μπορώ να νικήσω τους πάντες. Όμως σημαίνει... δύναμη. Έτσι απλά. Ότι εκείνη τη στιγμή δίνεις τα πάντα για την ομάδα σου και τους συμπαίκτες σου. Ότι δίνεις την καρδιά σου. Ότι παίζεις με την ψυχή σου, με το σώμα, αλλά και το μυαλό. Κι αυτό θέλω να το καταλάβουν όλοι. Δεν είναι αστείο αυτή η κίνηση, είναι πολύ σοβαρό".

Πού θα κριθεί η χρονιά

"Η χρονιά θα κριθεί πετυχημένη από το πόσο πιστός είναι ο καθένας μας στην ομάδα. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να πας πουθενά. Και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι. Η ομάδα, η διοίκηση, ο κόσμος, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Όλος ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν φαβορί, θέλει να βλέπει την ομάδα να νικά. Γι' αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε πιστοί στην ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα