ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | "Είναι ωραία που συνεχίζεται η... γενιά Παπανικολάου!"

Ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι ένας... άλλος Παπανικολάου, ο Κώστας, συνεχίζει την παράδοση και σηκώνει ψηλά τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου, με τον παλαίμαχο άσο να εκθειάζει, αλλά και να συμβουλεύει το νέο μεγάλο αστέρι του πρωταθλητή Ευρώπης!

Τα όσα είπε στον "Πρωταθλητή" ο Δημήτρης Παπανικολάου:

«Είναι ωραία που συνεχίζεται η γενιά Παπανικολάου στο ελληνικό μπάσκετ. Εύχομαι

το παιδί να αγωνιστεί για 15 χρόνια ακόμα και όταν σταματήσει την καριέρα του να εμφανιστεί κάποιος άλλος Παπανικολάου! Κανένας Γιώργος, κανένας Παναγιώτης, δεν μας ενδιαφέρει το μικρό του όνομα, αρκεί να συνεχίσει την παράδοση! Ο Κώστας από το λίγο που τον έχω γνωρίσει, βλέπω πως εκτός από πολύ καλός παίκτης, είναι και πολύ καλό παιδί.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη του. Σε σχέση με την δική μου ιστορία υπάρχει και μία διαφορά. Τα παιδιά αυτά έχουν μια μεγάλη τύχη. Επεσαν πάνω στην εποχή της ανανέωσης, ίσως και λόγω της οικονομικής κατάστασης. Είχα την ατυχία όταν ξεκίνησα να είναι το μπάσκετ στο απόλυτο πικ του. Ολη η Ελλάδα ήταν πάνω στο άθλημα κι έπεφταν τα εκατομμύρια βροχή. Τώρα για τα παιδιά είναι πιο εύκολο να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το καλημέρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται. Εχουν πολύ καλή καθοδήγηση από ένα πολύ καλό επιτελείο. Εχει βοηθήσει καταλυτικά και η παρουσία του Σπανούλη, που είναι απαραίτητη.

Οταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί χρειάζεται να έχει συγκεκριμένους ρόλους. Τον βοηθάει το στυλ παιχνιδιού. Τότε, εγώ είχα αμυντικούς ρόλους. Δεν μου έδωσε κάποιος ποτέ μία ταυτότητα. Αλλοτε έπρεπε να σκοράρω άλλοτε να παίξω πλέι μέικερ, άλλοτε τεσσάρι. Ο Κώστας είναι 3-4, ένα κλασσικό φοργουορντ. Εγώ ξεκίνησα σαν ένα ψηλό γκαρντ. Ο Κώστας είναι αλτικός σε αυτό μοιάζουμε. Αλλος παράγοντας τον οποίο πρέπει να διαχειριστεί είναι η δόξα. Είναι δύσκολο, παίκτες που γίνονται γνωστοί να έχουν μια συνέχεια ανάλογη. Σπουδαίοι παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης έγιναν γνωστοί πιο μετά, δεν πέρασαν από τις μικρές Εθνικές. Φτάνεις 25 και νομίζουν ότι είσαι 30.

Πρέπει να μάθει κάτι ο Κώστας. Οταν αρχίζουν να μειώνονται τα σωματικά προσόντα, πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε. Την ντρίμπλα μας, το αδύναμο χέρι που έχουμε. Ο Κώστας παίρνει βελτίωση ακόμα και πιστεύω ότι ιδίως ο Αγγέλου που έχει τρέλα με αυτά, θα το προσέξει. Του εύχομαι να κάνει πολύ καλύτερη καριέρα από την δική μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα