ΧΑΝΙΑΣ | Χρειάζεται περισσότερες λύσεις

Το φαϊναλ φορ τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να αποχωρεί τέταρτος, πληγωμένος, αλλά και πεισμωμένος. Οι “πράσινοι” δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν τα “γιατί” και τα “πως” της παρουσίας τους στην Κωνσταντινούπολη και στρέφονται πλέον στα πλεϊ οφ της Α1.

Είναι ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει και εάν επιτευχθεί θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει μια... απάντηση στην τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του τίτλου στην Ευρωλίγκα.

Τα

πράγματα δεν είναι βέβαια εύκολα κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και ανυψωμένο το ηθικό μετά το θρίαμβο της Πόλης. Οι “πράσινοι” θα πρέπει να διορθώσουν αρκετά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού τους για να μπορέσουν να κάνουν το “μπαμ” και να σπάσουν την έδρα στο ΣΕΦ.

Το βασικότερο να βάλουν περισσότερους “ενεργούς” παιχνίδι του. Με περισσότερη παρέμβαση και αποτελεσματικότητα στις πεντάδες που χρησιμοποιεί ο Ομπράντοβιτς. Οι Λόγκαν, Μάριτς, Περπέρογλου, Σάτο, Βουγιούκας, Νικ Καλάθης, Τσαρτσαρής χρειάζεται να δώσουν ακόμα περισσότερα σε σχέση με ο, τι προσέφεραν στο φαϊναλ φορ, ώστε η τετράδα Μπατίστ, Διαμαντίδης, Καϊμακόγλου και Γιασικεβίτσιους να έχει περισσότερη βοήθεια ενόψει πλεϊ όφ.

Μιλάμε εξάλλου για μια σειρά αγώνων που ίσως να φτάσουν στους πέντε, κάθε τρεις ημέρες απέναντι σε μια ομάδα που “σφύζει” από ενέργεια και φρεσκάδα και η οποία ειδικότερα στο τέταρτο δεκάλεπτο... φουλάρει τις μηχανές της.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οι αυτοματισμοί, η τεράστια προσωπικότητα των Διαμαντίδη, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους, η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι “πράσινοι” έχουν βρεθεί πάρα πολλές φορές σε αυτή τη θέση και τα έχουν καταφέρει αποτελούν στοιχεία που δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός μόνος... χαμένος από χέρι δεν είναι στα πλεϊ όφ. Εχει πεισμώσει από την ήττα (και με τον τρόπο που ήρθε) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του φαϊναλ φορ και το κίνητρό του να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του πρωταθλητή Ευρώπης είναι τεράστιο για τους παίκτες.

Οσο για την “επόμενη ημέρα” στον Παναθηναϊκό αυτή θα είναι με την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Θα μπουν νέοι άνθρωποι στη διοίκηση και επιθυμία είναι φυσικά στην τεχνική ηγεσία να βρίσκεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το αν θα δεχτεί ο Σέρβος τεχνικός είναι ερωτηματικό, καθώς θα πρέπει να ξέρει και μάλιστα με λεπτομέρεια ποιο είναι το πλάνο της οικογένειας Γιαννακόπουλου για το μέλλον. Σκοπός είναι να γίνει μετάβαση σε νέα εποχή με παίκτες νεαρότερους και πιο “φρέσκους”. Αυτό θα εξαρτηθεί σαφώς από το μπάτζετ που θα υπάρχει, κάτι που θα ξεκαθαριστεί πολύ σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα