ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μπαρτζώκας: «Περιορίσαμε τη Μάλαγα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε όσο καλά θα ήθελε επιθετικά, αλλά μέσω της άμυνας τους οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι των Ισπανών και να φτάσουν στη νίκη.

«Όπως είχαμε αξιολογήσει το παιχνίδι και τη σημασία του είχαμε πει πως εάν κερδίζαμε θα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη όπως και κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα σε αυτή τη φάση δημιουργεί αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην Ευρωλίγκα και τα καταφέραμε. Νομίζω έχουμε μπει σε έναν καλύτερο δρόμο

από ό,τι ήμασταν πριν ένα 20ημερο. Ολοκληρώνοντας ένα παιχνίδι παύουμε να το σκεφτόμαστε και κοιτάμε το παιχνίδι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό, περιορίσαμε τη Μάλαγα στο 30% και δείχνει τον τρόπο που αμυνθήκαμε και την προσπάθεια μας. Ο τρόπος που αμυνθήκαμε αποθάρρυνε τη Μάλαγα να κάνει το παιχνίδι της, μια ομάδα πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ και επίσης πολύ καλή στα κοψίματα μακριά από τη μπάλα. Νομίζω ότι σε πολύ καλό βαθμό το ελέγξαμε και αυτό και το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας, δεν είχαμε πολλούς παίκτες ατομικά σε καλή βραδιά, αλλά ομαδικά πήγαμε εκεί που θέλαμε. Εάν είχαμε και λίγο περισσότερο υπομονή θα είχαμε ακόμη καλύτερη παρουσία επιθετικά χωρίς πολλοί παίκτες μας να είναι σε καλή μέρα» τόνισε ο Έλληνας κόουτς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και την εμφάνιση που έκανε, ο Έλληνας κόουτς είπε πως «ο Πέτγουεϊ είναι ένας παίκτης-οικονομία και ο Κατσίβελης είναι ένας παίκτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο πέρσι στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Και με τον τρόπο που παίζουμε τους χρειαζόμαστε όλους ετοιμοπόλεμους και πνευματικά και σωματικά. Πάντα όταν μελετάς ένα παιχνίδι υπάρχει αμυντική προσέγγιση και επιθετική. Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα, προσπαθείς να χαλάσεις το παιχνίδι του αντιπάλου. Το ίδιο ματς αν παίζαμε με την ίδια ομάδα, μπορεί να πήγαινε στους 80-90 πόντους με τις ίδιες ακριβώς ομάδες. Δεν έχουν έλεγχο οι προπονητές για τα πάντα, αλλά παίζει ρόλο και σε τι μέρα είναι οι παίκτες. Εάν καταφέραμε να χαλάσουμε το παιχνίδι τους είναι επιτυχία».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με τον Έισι Λο, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης αρκέστηκε να πει πως «ο Λο νομίζω κατά 99% χρειάζεται χειρουργείο, αλλά τι είδους χειρουργείο είναι το θέμα. Πρέπει να ρωτήσετε τους γιατρούς της ομάδας και όχι εμένα. Και εάν είναι χειρουργείο έξι μηνών ή τριών ή οτιδήποτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα