ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη

Υπάρχει άραγε; Αν κρίνουμε με βάση την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάλαγα, όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και ωραία! Με τον αρχηγό τους να πραγματοποιεί μια από τις πιο άσχημες (επιθετικά) εμφανίσεις στην καριέρα του, οι «ερυθρόλευκοι», με εξαίρεση την πρώτη περίοδο, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα για να φτάσουν στη νίκη με 73-55.


Οι μόλις δύο πόντοι του «Kill Bill» με 1/12 (!) σουτ εντός παιδιάς θα νόμιζε κανείς

ότι θα αποτελούσαν τροχοπέδη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτάσει στην 3η νίκη του στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα. Κι όμως! Η εντυπωσιακή άμυνα, βγαλμένη θαρρείς από το ένδοξο παρελθόν, όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης όρθωναν απροσπέλαστο τείχος στη ρακέτα τους, η αυτοπεποίθηση που έφερε στη γραμμή των ψηλών η καλή άμυνα και το... blackjack (σύνολο 21) στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και η υπομονή στην επίθεση (ακόμα και τα άστοχα σουτ έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις) ήταν το τρίπτυχο ασφαλείας πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Ναι λοιπόν! Υπάρχει ζωή και χωρίς τον Σπανούλη! Όταν μιλάμε για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα της Ευρώπης, ο οποίος τραβάει πάνω του την αντίπαλη άμυνα και ακόμα και στις... μαύρες του προκαλεί τον φόβο, οι συμπαίκτες του μπορούν -κι εδώ που τα λέμε επιβάλλεται- να αναλαμβάνουν δράση.

Δείτε τι έγινε κόντρα στη Μάλαγα. Η «αεροπορία» του Ολυμπιακού έκανε θραύση στα ριμπάουντ, έκοψε αρκετά σουτ, προσέφερε ενέργεια (με κύριους εκφραστές τους Πέτγουεϊ και Ντάνστσον), ενώ στην περιφέρεια η είσοδος του ορεξάτου Κατσίβελη ήταν καταλυτική στο να μπλοκάρει η επίθεση των Ισπανών.
Θα πει κανείς «σιγά τον αντίπαλο». Δεν έχει σημασία. Άλλωστε η ίδια Μάλαγα ήταν αυτή που πριν από λίγες ημέρες κόντεψε να στείλει αδιάβαστη την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο ΤΟΡ-16, όπου οι κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αναμετρώνται και όλα μπορούν να συμβούν.
Μέχρι και η «άτρωτη» Ρεάλ παραλίγο να γίνει βορά στις ορέξεις του Σχορτσιανίτη και των υπόλοιπων παικτών της Μακάμπι κι αν δεν ήταν ο... άγιος Γιουλ με 8 σερί πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι Μαδριλένοι θα έκλειναν τον Ιανούαριο με το χειρότερο τρόπο! Για να μην αναφερθούμε στην πεντακάθαρη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Φενέρ του «Μίδα» Ομπράντοβιτς...
Συμπέρασμα; Βδομάδα με τη βδομάδα, βρισκόμαστε ενώπιον εξαιρετικών αναμετρήσεων, το «τι μέλλει γενέσθαι» ουδείς μπορεί να γνωρίζει, αλλά αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε, μετά την αποψινή του εμφάνιση, είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του! Έχοντας το επόμενο ματς στην έδρα τους (εναντίον της Εφές) και με το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ακολουθεί στο καπάκι, οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν ότι, χωρίς να έχουν τον βραχνά των μετακινήσεων, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα εντυπωσιακό restart σε μια κρίσιμη για τη συνέχεια χρονική περίοδο. Με (καλό) ή χωρίς τον (καλό) Σπανούλη!

Keywords
Τυχαία Θέματα