ΝΟΤΟΣ | Δεν έκρυψαν την χαρά τους Παπάγος και Ταυρόπουλος

Ο Παπάγος δεν ξέχασε την προσφορά του Περικλή Ταυρόπουλο στην ομάδα του και στην αναμέτρηση με την Ζάκυνθο τίμησε τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε ξανά από κοντά τον Περικλή Ταυρόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο βιβλίο των επιτυχιών της ομάδας. Ο ΑΣ Παπάγου έχει μάθει να τιμά τη ιστορία του και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως διοίκηση ήταν να του θυμίσουμε τα παλιά και να τον

τιμήσουμε δίνοντας του μία φανέλα με το όνομα του. Είμαστε ευτυχισμένοι για την επιστροφή του κόουτς στο Σαλούν και χαρούμενοι που του άρεσε η μικρή μας έκπληξη», αναφέρει η ανακοίνωση των «Στρατηγών», ενώ ο Μιχάλης Υφαντής είπε:

«Ο Περικλής Ταυρόπουλος ήταν ένας από τους δύο προπονητές που σημάδεψαν την καριέρα μου, ίσως και ο πιο σημαντικός καθώς ήταν αυτός που πίστεψε σε μένα στα πρώτα μου βήματα. Παρότι ξεκίνησα να παίζω στα 17 μου χρόνια, μου έμαθε βασικούς κανόνες μπάσκετ στηριγμένους πάνω στη σκληρή δουλειά και στην πειθαρχία. Έχω να θυμηθώ πολλές «άσχημες» στιγμές στη μπασκετική μας σχέση που με την πάροδο του χρόνου μόνο σε καλό μου βγήκαν. Καταστάσεις που τα σημερινά παιδιά δεν θα δεχόντουσαν και ενδεχομένως να έκοβαν και το μπάσκετ. Με ανέβασε στο ανδρικό τμήμα, με τους τότε αστέρες της ομάδας τον Παγίδα, τον Γκάρο, τον Κουφό και το Λογοθέτη που τότε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Ήταν μία κίνηση που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και μου έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Για μένα ως αρχηγός της ομάδας ήταν συγκινητική η επιστροφή του κόουτς στο Σαλούν και με μεγάλη μου χαρά του έδωσα τη φανέλα με το όνομα του. Ήταν μία συμβολική κίνηση και νομίζω ότι το χειροκρότημα του κόσμου της ομάδας ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον Περικλή. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια οι φίλαθλοι δεν ξεχνούν την προσφορά του στον Παπάγο».

Ο Περικλής Ταυρόπουλος υπήρξε προπονητής από το 1988 μέχρι το 1992 (Β’ Εθνική άνοδος σε Α2, Α2 άνοδος σε Α1 και Α1 για δύο σεζόν).

Ο προπονητής της Ζακύνθου ανέφερε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Παπάγο που με υποδέχτηκε με αυτόν τον τρόπο, αισθάνθηκα πολύ όμορφα. Από την ώρα που επέστρεψα σπίτι μου βλέπω βιντεάκια στο διαδίκτυο με την τότε πορεία μας. Όχι πως έχω ξεχάσει όσα
καταφέραμε, απλά γύρισα το χρόνο πίσω. Θεωρώ πως είναι υπερβολή να ισχυρίζονται οι άνθρωποι της ομάδας πως σε μένα οφείλεται η άνοδος μας στα σαλόνια της Α1. Ολοι μαζί το είχαμε πετύχει. Πραγματικά είναι καταπληκτικό που με θυμήθηκε ο Παπάγος και με βράβευσε. Βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και όποτε χρειαστεί τη βοήθεια μου θα είμαι εκεί για να την προσφέρω ανιδιοτελώς και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά το εννοώ».

Ο Περικλής Ταυρόπουλος ήταν ο πρώτος που πίστεψε στον 16χρονο τότε Μιχάλη Υφαντή και φυσικά μίλησε για το «τοτέμ» της ομάδας που παίζει ακόμη: «Θυμάμαι τον Καρατζά και τον Γολέμη να μου λένε πως το εφηβικό μας είχε καλύτερους παίκτες από τον Μιχάλη, αλλά εγώ διάλεξα εκείνον τότε γιατί διέκρινα την μπασκετική του εξυπνάδα και τη θέληση που είχε να δουλέψει.

Τον πήρα στην προετοιμασία για το μυαλό του και με δικαίωσε. Η καριέρα του είναι απίστευτη και να είστε σίγουροι πως την οφείλει στα δύο στοιχεία που σας ανέφερα, μυαλό και δουλειά. Οσο έπαιζε τόσο βελτιωνόταν και απέκτησε και άλλα προσόντα με τον καιρό. Τον χαίρομαι πραγματικά που αγωνίζεται ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα