ΚΟΤΖΙΑΣ | Ρε τον Γιαννάκη τον Αντετοκούνμπο: αυτός θα μας τρελάνει....

Ξεκίνησα με στόχο να γράψω για την πρόκριση του Πανιωνίου στους "32" του Eurocup και την τύχη, που έχει από δω και πέρα για κάτι παραπάνω, αλλά είχαμε παρεμβολή...Αντετοκούνμπο.

Τα ξημερώματα, βλέπετε, πέρασα ένα ακόμη τετράωρο παρακολουθώντας ΝΒΑ και NCAA, και μεταξύ άλλων τα μάτια μου δεν θα μπορούσαν να μην πάνε στο παιχνίδι των Μπακς με τους Νικς. Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δηλαδή,

ο οποίος για πρώτη φορά στη σύντομή πορεία του στο ΝΒΑ ήταν βασικός. Και βέβαια δεν θα σταθώ σε αυτή καθ' αυτή τη καλή απόδοση, που είχε, όσο στο πόσο γρήγορα έχει πάρει θέση, ρόλο σε ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου. Εστω και αν οι Μπακς είναι η χειρότερη ομάδα της λίγκας. Θα σταθώ στο μυθικό στόρι του τελευταίου χρόνου, που αφορά στον 19χρονο: στις επισκέψεις των ανθρώπων του ΝΒΑ στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας μας για να τον παρακολουθήσουν, στο ότι στο ματς της Νέας Κηφισιάς με τον Φιλαθλητικό δεν υπήρχε χώρος στο γήπεδο για τους "κατασκόπους" των ομάδων του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, στην διαδικασία του ντραφτ, όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του μικρού στο νο15. Και σε άλλα πολλά, που κάλλιστα μπορούν να γίνουν ένα βιβλίο μετά από χρόνια ή ένα έργο. Και λέμε μετά από χρόνια γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι ακόμη στην αρχή του ταξιδιού. Και για να έχει καλό και μακρύ ταξίδι, δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο παρά να ακούει ό, τι του λένε οι προπονητές του, οι άνθρωποι, που τον συμβουλεύουν. Τα προσόντα τα έχει, αλλά τα προσόντα τα είχε και ο Τσκιτισβίλι, και ο Μίλιτσιτς, και ο Βραζιλιάνος, ο Αραούζο, και ο Κορόλεφ ο Ρώσος, και πολλοί ακόμη μη Αμερικάνοι, που επελέγησαν πολύ ψηλά στο ντραφτ, και στη συνέχεια έκαναν μία τρύπα στο νερό. Δουλειά, λοιπόν. Με την πολλή δουλειά κανείς (ή σχεδόν κανείς) χάθηκε.

Πάμε και στον Πανιώνιο: πέτυχε τον στόχο του, πέρασε στους "32", αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εχοντας αντιπάλους Νίζνι, Ερυθρό Αστέρα και Μπιλμπάο, οι Νεοσμυρνιώτες είναι το αουτσάιντερ, σε έναν όμιλο, που προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει φθάσει σε πολύ καλό ποσοστό, όσον αφορά στην ομοιογένεια, αλλά για να μπορέσει να μπει στην δυάδα του ομίλου χρειάζεται κάτι παραπάνω. Εναν ακόμη ποιοτικό παίκτη δηλαδή (που προς το παρόν δεν μπορεί να πάρει, γιατί παρότι λύθηκε το θέμα Ζορόσκι, υπάρχει ακόμη απαγόρευση μεταγραφών, καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί η οφειλή προς τον Δημήτρη Χαριτόπουλο). Πάντως, όλοι στη Νέα Σμύρνη δεν βλέπουν τίποτε άλλο παρά τον ημιτελικό της Κυριακής με τον Αρη. Αν κερδίσουν, τότε η ιστορία αλλάζει και εκτός των άλλων αίσθησή μας είναι ότι το θέμα του Χαριτόπουλου θα λυθεί άμεσα. "Ιστορικό παιχνίδι" χαρακτηρίζουν το κυριακάτικο οι "Πάνθηρες". Δεν έχουν άδικο. Μένει να δούμε αν προπονητές και παίκτες θα τους χαρίσουν μία νίκη, που την περιμένουν όσο τίποτε άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα