ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μπρέζετς: «Ωραία εμπειρία οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ»

Το μεγάλο αστέρι της Νίζνι Νόβγκοροντ, ο Πρίμοζ Μπρέζετς, μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr για την ομάδα του, τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ΝΒΑ.

Είναι ένας παίκτης με τεράστια καριέρα! Αν και έχει πατήσει τα 34 πρόλαβε για μια δεκαετία περίπου

να κάνει αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «American dream». Να αγωνιστεί, δηλαδή, στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, έχοντας μια αξιοπρόσεκτη καριέρα σε Πέισερς, Μπόμπκατς, Πίστονς, Ράπτορς, 76ερς και Μπακς.

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Ευρώπη, ώστε να συλλέξει κι άλλες εμπειρίες. Από το 2012 είναι κάτοικος Νόβγκοροντ, καθώς αγωνίζεται στη Νίζνι και αποτελεί το μεγάλο όπλο της ομάδας του Ζόραν Λούκιτς. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ένας από τους βασικότερους λόγους που η Νίζνι πήρε με ευκολία την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο, σε έναν όμιλο στον οποίο συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ.

Με αφορμή την άφιξη της Νίζνι στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι κόντρα στον «δικέφαλο» (νίκησε η Νίζνι με 52-60) το Superbasket.gr συνάντησε τον 34χρονο σέντερ, ο οποίος μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τις διαφορές ανάμεσα σε ΝΒΑ και Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πορεία της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, της οποίας ήταν μέλος για πολλά συναπτά έτη.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να μου πεις για το παιχνίδι.

«Για εμάς δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο γιατί είχαμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση δύο αγωνιστικές πριν. Όμως, δεν ήρθαμε εδώ για διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και το καταφέραμε. Πιέσαμε στην άμυνα, όπου δεχθήκαμε 52 πόντους και ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Ήταν καλό που τελειώσαμε με νίκη το 2013».

Οι στόχοι σας για τη συνέχεια του θεσμού ποιοι είναι;

«Είμαστε στο δεύτερο γύρο. Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι πως παίζουμε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, μια ομάδα που έρχεται από την Ευρωλίγκα και τον Πανιώνιο. Η τρίτη ομάδα απ’ όσο ξέρω θα είναι η Μπιλμπάο. Θα είναι σκληρά παιχνίδια. Οι ομάδες αυτές έχουν εμπειρία από Eurocup και όσο προχωράει η διοργάνωση, τόσο ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Νομίζω πως θα είναι εξαιρετική εμπειρία, θα παλέψουμε σκληρά κάθε παιχνίδι και μακάρι να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Αντιμετωπίσατε 2 φορές τον ΠΑΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σου για τον «δικέφαλο»;

«Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ομαδικό μπάσκετ. Έχει έναν πολύ καλό πόιντ γκαρντ (Κούπερ) που κοιτά να σκοράρει, αλλά και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Έχει καλή ομάδα και μ’ άρεσε που παίξαμε αντίπαλοι».

Η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα, αν το παρακολουθείς;

«Δεν παρακολουθώ πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο γνωρίζω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό από την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Ευρώπη (9-0), ενώ ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό μετά το κακό του ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα. Αυτές οι δύο ομάδες, όπως όλοι ξέρουμε, θα είναι υποψήφιες για το Final 4, οπότε αυτό μιλά από μόνο του».

Είχες θητεία στο ΝΒΑ για πολλά χρόνια. Ποιες ήταν οι εμπειρίες σου και τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο ΝΒΑ και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Στο ΝΒΑ υπάρχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια, μαζί με αυτά των Play offs αλλά και τα παιχνίδια προετοιμασίας. Άρα μια ομάδα μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από 90 παιχνίδια τη σεζόν περίπου. Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκα σε σχέση με την κανονική περίοδο του ΝΒΑ είναι πιο δυνατή, καθώς υπάρχουν πιο δυνατές άμυνες για 40 λεπτά. Ωστόσο, στην Αμερική αυτό συμβαίνει μέχρι να αρχίσουν τα Play off. Δεν ξέρω αν είναι το αληθινό μπάσκετ, ωστόσο η κανονική περίοδος για αυτούς είναι ένα είδος προετοιμασίας. Είχα εξαιρετικές εμπειρίες εκεί και νιώθω γεμάτος».

Θα ήθελα και 2 λόγια για την εθνική ομάδα της Σλοβενίας και τη συμμετοχή της στο τελευταίο Eurobasket.

«Δεν θέλω να μιλάω πολύ για την εθνική μας ομάδα. Όλοι είχαν θέσει ως στόχο ένα μετάλλιο, ωστόσο στα προημιτελικά η Γαλλία ήταν καλύτερη. Τώρα ήρθε νέος προπονητής στην εθνική μας ομάδα και εύχομαι τα καλύτερα. Έπαιξα πολλά χρόνια, σταμάτησα πριν δύο χρόνια και εύχομαι οι νεότεροι σε ηλικία παίκτες να εξελίσσονται. Πιστεύω πως στην επόμενη διοργάνωση (Mundobasket Ισπανίας) θα είναι προετοιμασμένη η ομάδα ώστε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, όπως και στο ερχόμενο Eurobasket που θα γίνει στην Ουκρανία».

Οι στόχοι σου για το μέλλον ποιοι είναι;

«(Γελάει) Προφανώς δεν είμαι τόσο νέος πια. Είναι 34 ετών, αλλά πιστεύω πως μπορώ να παίξω ακόμα καλό μπάσκετ. Αυτό κάνω και στη Ρωσία άλλωστε αν και όλη μου η οικογένεια είναι στη Σλοβενία. Θα παίζω όσο μπορώ και το μέλλον θα δούμε τι θα φέρει. Μπορεί να έχω 2 χρόνια καλού μπάσκετ ακόμα, αλλά όλα γυρίζουν γύρω από αυτό (το μπάσκετ)!»

Keywords
Τυχαία Θέματα