ΠΑΟΚ | Μια "ασπρόμαυρη" πορεία...

Και τώρα που σας απέσπασα την προσοχή με τη φωτογραφία ας μιλήσουμε και λίγο για μπάσκετ…

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το φετινό του ταξίδι στην Ευρώπη με ήττα, απόρροια της κακής του φόρμας τον τελευταίο καιρό. Μια φόρμα που ήρθε από τα συνεχόμενα ταξίδια και τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση στην «χαζή» ήττα που έκανε στην Πυλαία κόντρα στην Ανκάρα. Αυτή ήταν που στοίχισε και στο φινάλε όπως φάνηκε και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Σε

περίπτωση που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε εκείνο το παιχνίδι –που στη μεγαλύτερη διάρκεια του είχε τον έλεγχο- τότε θα ήταν καβάλα στ’ άλογο και θα κάναμε άλλου είδους κουβέντα.

Η πορεία του ΠΑΟΚ ήταν όπως τα χρώματα της φανέλας. Είχε άσπρο (πρώτος γύρος) και μαύρο (δεύτερος γύρος). Κι αν η νίκη στο Μαυροβούνιο επί της Μπουντούτσνοστ έδειχνε πως εύκολα-δύσκολα η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση, ήρθε το παιχνίδι της Άγκυρας, αλλά και το τέταρτο δεκάλεπτο στην Ουκρανία να δείξουν πως αυτή η ομάδα έφτασε στο όριο της.

Πλέον, η ομάδα επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και στο πως θα σηκώσει κεφάλι μετά από τις συνεχόμενες ήττες. Το παιχνίδι που έρχεται (κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα) δεν δίνει την ευκαιρία στον Σούλη Μαρκόπουλο να δοκιμάσει πράγματα, ωστόσο υπάρχει η διακοπή των Χριστουγέννων που θα βοηθήσει τους παίκτες να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Το 2014 θα είναι δύσκολο, όμως αυτή η ομάδα έχει μάθει, ή καλύτερα, ζει με τις δυσκολίες.

Ακούω και διαβάζω πολύ κόσμο να ασκεί κριτική στην ομάδα, άλλοτε δικαιολογημένη, άλλοτε αδικαιολόγητη. Αυτό που μετράει όμως είναι πως η κριτική αυτό τον καιρό δεν αποσκοπεί πουθενά και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Η κατάσταση που επικρατεί είναι γνωστή, οπότε δε χρειάζεται να ρίχνουμε κι άλλο λάδι στη φωτιά…

Κλείνοντας, δυο λόγια για το παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι. Αγωνιστικά, θα πω πως στοίχισε στην ομάδα το κακό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου σημείωσε μόλις 3(!!!) πόντους. Από εκεί και έπειτα ήταν εύκολο για τους Ρώσους να διαχειριστούν την κατάσταση, ενώ ήταν ενδεικτικό πως όταν ο «δικέφαλος» έφτανε κοντά στο σκορ (39-41 πχ) οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν και άνοιγαν εκ νέου τη διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα