ΚΟΣΜΟΣ | Στογιάκοβιτς: "Κορυφαίος ο Ντιρκ, ξεχωριστός ο Ντράζεν"

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς μαζί με τον Ντιρκ Νοβίτσκι βρέθηκαν στην κορυφή του ΝΒΑ το 2011 και ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ έβγαλε το καπέλο του στον άλλοτε συμπαίκτη του στους Μάβερικς ενώ μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς.

"Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο να περάσω με την οικογένειά

μου. Τώρα μπορώ ήσυχος να παρακολουθώ μπάσκετ, Ευρωλίγκα το απόγευμα και NBA το πρωί", δήλωσε αρχικά o πρωταθλητής του ΝΒΑ του 2011 με την φανέλα των Μάβερικς στον σερβικό Τύπο και στη συνέχεια θυμήθηκε την θητεία του στους Κινγκς:

"Στο Σακραμέντο αγωνίστηκα για οκτώ χρόνια. Ηταν τέλεια τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Είχαμε τρομερή χημεία στα αποδυτήρια. Όταν πήγαινα το πρωί στην προπόνηση, ήταν σαν να πηγαίνω για δουλειά. Είμαι χαρούμενος για το χρόνο που πέρασε εκεί με τα παιδιά. Αυτή η αρμονία μας βοήθησε να παίξουμε καλύτερα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Πιστεύω, όμως, πως αν είχαμε λίγη τύχη παραπάνω θα παίρναμε κάποιο τίτλο".

Οσον αφορά για το ποιος είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης ανέφερε πως "δεν είναι δύσκολη η ερώτηση. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι", ενώ στη συνέχεια τού ζητήθηκε να συγκρίνει τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβινς με τον Γερμανό σούπερ σταρ:

"Ημουν 15 ετών όταν ο Ντράζεν έχασε τη ζωή του, γι’ αυτό δυστυχώς ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω ή να αγωνιστώ πλάι του. Αλλά όταν ήμουν παιδί πάντα με εντυπωσίαζαν οι εμφανίσεις του. Είναι δύσκολο να εκτιμήσω για το τι παραπάνω θα μπορούσε να είχε καταφέρει. Αναμφίβολα ήταν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, ανεβάζοντας μάλιστα κατά πολύ το επίπεδο. Ηταν κάτι ξεχωριστό ο Ντράζεν".

Keywords
Τυχαία Θέματα