ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Μάθετε μπάσκετ από τους Ελληνες...

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πήραν το μάξιμουμ στο Top 16 και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα θα έχουν χρώματα ελληνικό... Οι νεόπλουτοι Τούρκοι έχουν πολλά να μάθουν ακόμα από τους Έλληνες και μάλλον αργά το κατάλαβαν... Ίσως πρέπει να αρχίσουν να προσλαμβάνουν Έλληνες προπονητές - έκαναν την αρχή με τον Ζούρο - ή να παίρνουν και Έλληνες παίκτες..

Η 8αδα των

πλέι οφ σχηματίστηκε και η Ελλάδα έχει δύο εκπροσώπους. Οσους, δηλαδή, ξεκίνησαν. Οι Ισπανοί έμειναν με Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο, οι Ρώσοι έχουν ΤΣΣΚΑ και Ουνίξ, οι Ιταλοί μόνο με τη Σιένα, το Ισραήλ ως είθισται την Μακάμπι... Η πιο επιτυχημένη ομάδα ως τώρα στην Ευρωλίγκα είναι μακράν η Μπιλμπάο, με τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο και τους Κώστα Βασιλειάδη, Δημήτρη Μαυροειδή στο παρκέ. Η Σιένα έχει τον Νίκο Ζήση, η ΤΣΣΚΑ τον Γιάννη Σφαιρόπουλο δίπλα στον Γιόνας Καζλάουσκας.

Είμαστε ευχαριστημένοι; Ναι και όχι. Η Ευρωλίγκα έχει χρώμα ελληνικό και στο τέλος Μάρτη το μπάσκετ θα πρωταγωνιστεί. Όπως πέρυσι, που έγινε... χαμός. Οι ρόλοι θα είναι αντίστροφοι για Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακό, όμως στόχος είναι ένας: να έχει η Ελλάδα δύο ομάδες μέσα στην Πόλη. Δύο η Ελλάδα, καμία η Τουρκία... Το δεύτερο σκέλος είναι δεδομένο. Το πρώτο, μπορεί να γίνει.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Μακάμπι και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Είναι και καλύτερος, έχει και το αβαντάζ του ΟΑΚΑ. Η πρωτιά στον όμιλο ήταν το ζητούμενο και το πέτυχε. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήξερε πως δεν μπορεί να βγει πρώτος με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, ήταν αουτσάιντερ για τη δεύτερη θέση κόντρα σε Εφές και Γαλατά. Αυτά, όμως, με το ρόστερ της πρώτης φάσης. Με την ενισχυμένη σύνθεσή του στο Top 16, τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Ντόρσεϊ και ο Λο έκαναν άλλη ομάδα τον Ολυμπιακό και να το αποτέλεσμα... Πλέον, η Σιένα περιμένει με πλεονέκτημα έδρας, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεταμορφωμένος. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης έχουν καλή παρέα τους νεαρούς Ελληνες και τους καλούς ξένους, άρα οι ερυθρόλευκοι μπορούν... Το διπλό ταξίδι των ελληνικών ομάδων στην Πόλη τον Μάιο, δεν είναι όνειρο ανοιξιάτικης νύχτας...

Ο μπακλαβάς, το ντονέρ είναι δικά τους, αλλά το παιχνίδι είναι δύσκολο... Πολύ δύσκολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα