ΙΤΑΛΙΑ | Μια ανάσα από τον τίτλο η Σιένα

"Σκούρα" τα βρήκε η Σιένα απέναντι στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο τρίτο τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 79-82 κάνοντας έτσι το 3-0 στη σειρά και πλέον η παρέα του Νίκου Ζήση χρειάζεται μια νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Με την ίδια όρεξη και ενέργεια ξεκίνησαν τον αγών οι δύο ομάδες και συμβάδιζαν στο σκορ καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Η Σιένα πάτησε το γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε στα μισά της τρίτης περιόδου να εξασφαλίσει μια διψήφια διαφορά. Όμως οι παίκτες του Σέρτζιο

Σκαριόλο αντέδρασαν στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με 70-69 στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σον Στόουνρουκ έβαλε και πάλι μπροστά την Σιένα με 73-75, ένα λεπτό πριν από το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα παρά το γεγονός ότι η Αρμάνι ήταν ψύχραιμη από την γραμμή των βολών, η Σιένα πήρε προβάδισμα τριών πόντων (77-80) με τον Καουκένας, αλλά η Αρμάνι απάντησε αμέσως με σουτ του Μαλίκ Χέρστον (79-80). Ο Κσιστόφ Λαβρινόβιτς διαμόρφωσε το τελικό 79-82 και η Σιένα πήρε τη νίκη, κάνοντας το 3-0 στη σειρά και πλέον θέλει μία ακόμη νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Πρωταγωνιστής για την Σιένα ήταν ο Κσιστόφ Λαβρινόβιτς με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σον Στόουνρουκ και Ριμάντας Καουκένας με 13 και 15 πόντους αντίστοιχα. Θετική ήταν η παρουσία του Νίκου Ζήση, με τον Έλληνα παίκτη να συμβάλλει στη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας 9 πόντους (2/4 διπ., 0/1 τριπ., 5/7 βολές) και δίνοντας 2 ασίστ στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε. Πρώτος σκόρερ της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο ήταν ο Μαλίκ Χέρστον με 25 πόντους. Ο Αντώνης Φώτσης αγωνίστηκε για 26 λεπτά πετυχαίνοντας 3 πόντους, άλλους τόσους έβαλε και ο Γιάννης Μπουρούσης στα 13 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα