Τους... μάδησε ο Γκόμεζ

23:44 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 2η αγωνιστική

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Στάδιο Μέταλιστ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Με ουσιαστικό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο η Γερμανία επικράτησε 2-1 της Ολλανδίας στο ντέρμπι του 2ου ομίλου και πλέον βρίσκεται με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση. Αντίθετα οι "οράνιε" ψάχνουν μια μεγάλη νίκη επί των Πορτογάλων

στην τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν. Φλύαρη η ομάδα του Φαν Μάρβαικ με τρανταχτά αμυντικά προβλήματα απέναντι στους Γερμανούς που με Σβαϊνστάιγκερ-Γκόμεζ σε μεγάλη βραδιά καθάρισαν το ματς.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εκπληκτικός στα πρώτα λεπτά με την Ολλανδία να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Φαν Μπόμελ έκανε την μπαλιά και ο Φαν Πέρσι με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ. Η γερμανική απάντηση ήρθε έξι λεπτά μετά με τον Οζίλ να κάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα χέρια του Στεκέλενμπουργκ. Οι "οράνιε" είχαν την κατοχή και στο 11' απείλησαν με ένα πλασέ του Φαν Πέρσι ενώ επτά λεπτά μετά ο Αφελάι δεν μπόρεσε να κόψει για τον αφύλακτο επιθετικό της Άρσεναλ. Μετά το 20' τα "πάντσερ" ισορρόπησαν το ματς και στο 24' 'ηρθε το γκολ. Ο Σβαϊνστάιγκερ βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Γκόμεζ που βγήκε τετ α τετ με τον Στεκέλενμπουργκ και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0. Το γκολ ανέβασε πολύ την ομάδα του Λεβ που στο 37' άγγιξε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Ο Οζίλ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπαντστούμπερ ανενόχλητος εξ επαφής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Στεκέλενμπουργκ. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως ήρθε το 2-0 όταν ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε και πάλι την κάθετη και ο Γκόμεζ, από πιο δύσκολη θέση αυτή τη φορά, εκτέλεσε τον Ολλανδό γκολκίπερ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σβαϊνστάιγκερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση και ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε δύσκολα.

Τα "πάντσερ" βρέθηκαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ νωρίς στο δεύτερο μέρος όταν στο 52' σε μια απίστευτη αδράνεια της άμυνας των Ολλανδών ο Χούμελς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε, με διπλή προσπάθεια, να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ. Ακολούθησε ένα διάστημα πίεσης των "οράνιε" με ένα σουτ του Ρόμπεν στο 56' και με ένα του Φαν Πέρσι δύο λεπτά μετά που έδιωξε εκπληκτικά ο Νόιερ. Στο 62' ήταν η σειρά του Σνάιντερ να δοκιμάσει το πόδι του με την μπάλα να "γλύφει" το δοκάρι και να περνά άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε με την Ολλανδία να απειλεί εκ νέου στο 69' όταν ο Ρόμπεν άδειασε την άμυνα των Γερμανών και έκοψε για τον Σνάιντερ. Ο μέσος της Ίντερ σούταρε δυνατά και ο Μπόατενγκ με τάκλιν αυτοθυσία έκοψε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά όμως ο Φαν Πέρσι έκανε την ωραία ενέργεια και αυτή τη φορά το σουτ του βρήκε στόχο και η Ολλανδία μπήκε και πάλι στο ματς. Μετά το γκολ όμως η ομάδα του Φαν Μάρβαικ εμφάνισε και πάλι το φλύαρο πρόσωπο της και δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις. Μάλιστα στο 90' από ένα λάθος του Στεκέλενμπουργκ ο Κλόζε βρέθηκε εξ επαφής με το τέρμα αλλά πλάσαρε άουτ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντε Βιλ, Χέιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα