Η Αίγινα αγαπάει το μπάσκετ!

Οι νησιώτες της Δ'ΕΣΚΑΝΑ έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται ακόμη σε ανοιχτό γήπεδο! Αυτό όμως δεν φαίνεται να τους πτοεί και όπως δηλώνει ο προπονητής τους, Θοδωρής Παλαιοχωρίτης, θέτουν τις βάσεις για μία καλύτερη πορεία.

Το superbasket.gr μίλησε με τον Έλληνα τεχνικό, που επέστρεψε δριμύτερος

στους πάγκους για να βοηθήσει τον Σαρωνικό να ορθοποδήσει. Ο Θοδωρής Παλαιοχωρίτης είναι ένας προπονητής με σπουδαίο βιογραφικό, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του Λαυρίου προς την Α2, όμως για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να πάψει να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό.

Πλέον, είναι πάλι στις επάλξεις, έστω κι αν η κατάσταση είναι δύσκολη. "Οι συνθήκες που δουλεύει η ομάδα δεν είναι οι κατάλληλες. Είμαστε η μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή στην ΕΣΚΑΝΑ, που ακόμη παίζει σε ανοιχτό γήπεδο", τόνισε αρχικά.
"Εγώ ανέλαβα την ομάδα πριν από ένα μήνα και αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν δεν είσαι σε θέση να προπονηθείς δεν είναι εύκολο να φτάσεις στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε μια ήττα, αλλά η Αργυρούπολη ήταν καλύτερη ομάδα. Ο Σαρωνικός δημιουργήθηκε ξανά μόλις πριν από δύο χρόνια και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την διοίκηση ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ο στόχος που έχουμε είναι να μπουν σωστές βάσεις για την επόμενη σεζόν και να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αρκετές φορές, αντίξοες. Η δική μας ομάδα είναι απομονωμένη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε άσχημες καιρικές συνθήκες, απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων... Τώρα τελευταία βέβαια, ακούγεται πως η Νομαρχία σκοπεύει να φτιάξει τέσσερα γήπεδα στην Αττική, εκ των οποίων το ένα στην Αίγινα. Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την βελτίωση της κατάστασης".

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα παιδιά που αποτελούν και το μέλλον της ομάδας:

"Ο Σαρωνικός στηρίζεται αποκλειστικά σε δικά του παιδιά. Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να έρχονται στην ομάδα παίκτες από την Αθήνα και την ομάδα στελεχώνουν αθλητές από τα παιδικά και εφηβικά μας τμήματα. Το ευχάριστο είναι πως τα παιδιά της Αίγινας αγαπούν το μπάσκετ και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.
Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο και υπομονή γιατί τα νέα παιδιά, ηλικίας από 15 ως 17 ετών, δεν μπορούν να προσαρμοστούν αμέσως στις απαιτήσεις μιας ανδρικής ομάδας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω δύο ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με τις υποδομές του Σαρωνικού και προσφέρουν σημαντικό έργο στην ομάδα.
Αυτοί είναι ο πρόεδρος της ομάδας, Ιωάννης Ρετσίνας και ο κύριος αντιδήμαρχος, Φίλιππος Τζίτζης, οι οποίοι, ήταν και συμπαίκτες στον Σαρωνικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα