ΓΑΛΛΙΑ | Στον τελικό του Leaders Cup Γκραβελίν και Στρασμπούργκ

Η Γκραβελίν θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν καθώς στον πρώτο ημιτελικό του Leaders Cup επικράτησε της Λε Μαν με 70-60. Στον τελικό προκρίθηκε και η Στρασμπούργκ, η οποία νίκησε την Παρί Λεβαλουά με 63-77.

Οι παίκτες της Γκραβελίν μπήκαν με κέφια στο παρκέ από την αρχή του ματς και πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο. Μετέπειτα η Λε Μαν προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ κατά την διάρκεια της δεύτερης και τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γκραβελίν

δεν άφησε περιθώρια στη Λε Μαν, πήρε τη νίκη με 70-60 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Leaders Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Στρασμπούργκ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντουάιτ Μπάινκς με 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Βάτι Λούντοβιτς με 13 πόντους. Από τη Λε Μαν προσπάθησε ο Ζάο Πάολο Μπατίστα με 16 πόντους, ενώ ο Μάρκο Κέσελ ολοκλήρωσε το ματς με έξι πόντους.

Η Στρασμπούργκ έφτασε στη άνετη νίκη απέναντι στην Παρί Λεβαλουά με 63-77 και εξασφάλισε και αυτή με τη σειρά της την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ πήρε από την αρχή της αναμέτρησης τα ηνία του ματς και κατάφερε να περιορίσει τον «βαρύ πυροβολικό» της Παρί, τον Σον Μέι (έμεινε στους πέντε πόντους) και έφτασε στη νίκη. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λουίς Κάμπελ με 23 πόντους, ενώ 14 πόντους είχε ο Αλέξις Αζινκά. Ο Αντουάν Ντιό πάλευε μόνος του από την Παρί καθώς είχε 20 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα