ΕΛΛΑΔΑ | "Κύμα" συμμετοχών για το Maxibasketball

Τις 139 έχουν φτάσει οι συμμετοχές για το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball της Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από 12 μέχρι 21 Ιουλίου του 2013, και το ενδεχόμενο να σπάσει το φράγμα των 161 συμμετοχών της διοργάνωσης του Νατάλ, στη Βραζιλία, το 2011, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες!

Οι προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Maxibasketball, ώστε να θυμίζει διοργάνωση ολυμπιακών διαστάσεων, με δεδομένο ότι θα φιλοξενηθούν εκατοντάδες (ίσως και

500) αγώνες, σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε εξέλιξη, με προεξάρχοντα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών (συμμετοχών, εγκαταστάσεων και άλλες).

Να σημειώσουμε ότι το Maxibasketball 2013, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, είναι μια διοργάνωση την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης που μετρά ήδη 14 χρόνια ζωής και πριν από 10 χρόνια είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ευρωπαϊκό Maxibasketball στην Αθήνα. Υποστηρικτές του 12 παγκόσμιου Maxibasketball είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του πρωταθλήματος θα είναι 9 ημέρες και θα συμμετάσχουν 3000 αθλητές. Οι 500 αγώνες της διοργάνωσης θα αφορούν διάφορες ηλικιακές κατηγορίες από 35 ως 70+ ετών. Οι αγώνες θα γίνουν σε 10 γήπεδα μεταξύ των οποίων το PAOK Sports Arena, το Αλεξάνδρεια, το κλειστό της ΧΑΝΘ και η Μίκρα.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο Maxibasketball είναι κυρίως πρώην αθλητές υψηλού επιπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα