ΜΠΙΛΜΠΑΟ | Το ταξίδι συνεχίζεται... στους "8"

Με το σπαθί της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας πέρασε η Μπιλμπάο που επικράτησε της Μάλαγα με 55-59 και συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η Μπιλμπάο έκανε το καθήκον της απέναντι στην Μάλαγα και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του ομίλου της. Στους "8" η Μπιλμπάο θα κληθεί να αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας της ΤΣΣΚΑ

Μόσχας.

Μουδιασμένο ξεκίνημα έκαναν η Μάλαγα και η Μπιλμπάο. Το χαρακτηριστικό της πρώτης περιόδου ήταν τα κενά επιθετικά διαστήματα και των δύο ομάδων αλλά και τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας τους. Η Μάλαγα έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας βραχεία κεφαλή με 16-15.

Τραγικό ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, αφού η Μάλαγα πέτυχε 6 πόντους και η Μπιλμπάο εννέα πόντους. Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να προηγείται με 22-24.

Η Μπιλμπάο παρότι δεν βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, καθώς οι παίκτες του Τσους Ματέο δεν έδειχαν να έχουν μπει στο παιχνίδι... Η Μπιλμπάο κατάφερε να πάρει την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή διαφορά, 38 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου με 36-42.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Μπιλμπάο και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους τρεις πόντους (45-48), τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Δημήτρης Μαυροειδής έκοψε την φόρα της Μάλαγα και ξανάδωσε αέρα τριών πόντων στην Μπιλμπάο (47-50) στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (53-55), 24 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα. Βαθιά ανάσα στην Μπιλμπάο έδωσαν οι δύο εύστοχες βολές του Ραούλ Λόπεθ, ο οποίος έκανε το 53-57, 16 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Η Μπιλμπάο κατάφερε να φύγει με την νίκη από την έδρα της Μάλαγα με 55-59.

Δεκάλεπτα: 16-15, 22-24, 36-42, 55-59

Keywords
Τυχαία Θέματα