ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Η σκυτάλη στη νέα γενιά!

Ο Ίκαρος εδρεύει από φέτος στην Χαλκίδα και οι διοικούντες την ΚΑΕ, σε συνεργασία με τον Γιώργο Καλαφατάκη έστησαν την ομάδα με βασικούς άξονες ταλαντούχους Έλληνες παίκτες.

Πέραν του Νίκου Παπανικολόπουλου και του Σωτήρη Μανωλόπουλου, οι υπόλοιποι αθλητές από την εγχώρια αγορά είναι νεαροί και εξελίξιμοι, δείχνοντας πως ο Ίκαρος έχει παρόν, αλλά και μέλλον...

Το superbasket.gr

σας παρουσιάζει και τους έξι rising stars, αναλύοντας τις προοπτικές τους, αλλά και το τί μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, μέσω του αφιερώματος που ετοίμασε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

Ίσως ο πιο έτοιμος απ' όλους. Ο Αλέξανδρος Σπανός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και αφού "ψήθηκε" μπασκετικά σε ΑΕΝΚ, Ίκαρο / Έσπερο και Κ.Ο. Χολαργού, έκανε προ διετίας το ντεμπούτο του στην Α1 με τον Ηλυσιακό, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα, παρότι πήρε λιγότερες ευκαιρίες από αυτές που του αναλογούσαν.

Φέτος, επέλεξε τον Ίκαρο Χαλκίδας, αποτελώντας προσωπική επιλογή του Γιώργου Καλαφατάκη και δείχνει ικανός να τον δικαιώσει. Στα 22 του χρόνια είναι ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες της γενιάς του, διαθέτει εξαιρετικό μακρινό σουτ και δίνει παράλληλα λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

ΑΛΕΞ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Ο 24χρονος σέντερ γεννήθηκε στην Αγγλία και είναι... αμερικανοθρεμμένος, έχοντας αξιόλογη κολεγιακή καριέρα στο Τέξας. Πέρυσι, έκανε την πρώτη του... εξόρμηση είχε σταθμό τον Κολοσσό Ρόδου, που πόνταρε πολλά πάνω του, με τον ταλαντούχο παίκτη να είναι θετικός, αλλά να δείχνει πως έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης έψαχνε φέτος για έναν καλό Έλληνα ψηλό και τον βρήκε στο πρόσωπο του Άλεξ Βουγιούκα. Προς το παρόν δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, αλλά έχει και το ταλέντο και την ικανότητα να ανέβει επίπεδο και να κάνει τη διαφορά πάνω στο παρκέ. Εξάλλου, η... πρώτη ύλη είναι πολύ καλή.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ

Πρόκειται για τον πρώτο παίκτη που έκλεισε στην ομάδα και μάλιστα πριν καν καταστεί σαφές με επισημότητα πού θα βρίσκεται η έδρα της. Ο Ηλυσιακός δεν φρόντισε να του κάνει έγκαιρα επαγγελματικό συμβόλαιο κι έτσι ο ταλαντούχος γκαρντ, που πέρυσι ήταν μέλος της εθνικής μας ομάδας των εφήβων, έμεινε ελεύθερος από τους "κιτρινόμαυρους".

Στα πρώτα φιλικά με τον Ίκαρο, ο 18χρονος παίκτης παίρνει αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής για την ηλικία του και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Σίγουρα έχει πολλά να μάθει, καθώς πριν από λίγο καιρό ενηλικιώθηκε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματικά το ταλέντο του ξεχειλίζει. Αν και 17χρονος ακόμα, αποτελεί... ακατέργαστο διαμάντι και στον Ίκαρο μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην απόκτηση νεαρών παιδιών. Βέβαια, ο πρώην πλέι μέικερ του Πανιωνίου είναι ικανός για πολύ μεγάλα πραγματα και οι διοικούντες φρόντισαν να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, ώστε να συμβάλουν και στην εξέλιξή του.

Φέτος, αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του φετινού καλοκαιριού. Αρχικά, επικρατούσε η αίσθηση πως θα ενταχθεί στο... παιδομάζωμα του Ολυμπιακού, που είχε απλώσει τα δίχτυα του, όμως η ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν κατέστη εφικτή, κι έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στη Χαλκίδα.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ

Γέννημα-θρέμμα της πόλης της Χαλκίδας και ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, όχι μόνο για την πρωτεύουσα της Ευβοίας, αλλά για τον ευρύτερο μπασκετικό κόσμο. Μπορεί να πέρασε φέτος σε σχολή της Αθήνας, όμως είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του, με τη συμμετοχή στην Α1, κάτι που θα τον αναγκάσει να έχει πολλές μετακινήσεις.

Ο 18χρονος φόργουορντ έχει ύψος 2.01μ., διαθέτει ταλέντο και εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Προς το παρόν συμμετέχει στο αντρικό και έχει αξιοπρεπή παρουσία σχεδόν σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της πόλης του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΥΖΙΔΗΣ

Ο... Βενιαμίν του φετινού Ικάρου Χαλκίδας. Ο Μάνος Μανουσέλης τον πήρε μαζί του στο Ευρωμπάσκετ Παίδων και οι Ευβοιώτης πάουερ φόργουορντ / σέντερ τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό, καθώς εκμεταλλευόταν το κάθε λεπτό συμμετοχής που του δινόταν.

Στα 16 του χρόνια έχει ύψος 2.02, καλύπτει τις θέσεις "4" και "5", ενώ όσο περνούν οι προπονήσεις τόσο θα βελτιώνεται, καθώς η εμπειρία της... συναναστροφής του με παίκτες επιπέδου Α1 θα είναι ευεργετική.

Keywords
Τυχαία Θέματα