Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Ελληνικό ή μάλλον... ξένο στον ίδιο του τον Δήμο!

Το Ελληνικό έχει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο... Την ομάδα μπάσκετ των γυναικών, που πέρυσι έφτασε ως τον τελικό των πλέι οφ και φέτος παραμένει αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο..

Αυτή την προσπάθεια την σέβεται και την εκτιμά το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ... Οχι μόνοι όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με το γυναικείο... Είναι μια προσπάθεια γεμάτη υγεία, αγωνιστικά, οργανωτικά και οικονομικά.

Κι όμως, αυτή η ομάδα είναι ξένη στην ίδια την την περιοχή. Στον ίδιο της τον Δήμο. Από την εκκίνηση της σεζόν, το Ελληνικό δεν έχει παίξει ούτε

καν κοντά στην έδρα της. Αρχισε με το Μετς στο Κύπελλο, μετακόμισε στο μακρινό Μαρούσι (εγκαταστάσεις ΔΑΪΣ) για το πρωτάθλημα, την Κυριακή επιστρέφει στο Παγκράτι για την Α1.

Το πρόβλημα με τα γήπεδα στην Αττική υπάρχει από το ξεκίνημα της σεζόν, οι εγκαταστάσεις στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο ανήκουν στα Ολυμπιακά Ακίνητα και είναι περίεργες οι διαδικασίες.

Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού έχει κι άλλα κλειστά και το καλύτερο από όλα είναι στην οδό Τριπόλεως 51, δίπλα στο κολυμβητήριο και πολύ κοντά στο ποδοσφαιρικό, στην Αργυρουπόλεως. Ηταν άλλωστε η έδρα της γυναικείας ομάδας όταν ανέβηκε στην Α1 πριν από δύο χρόνια.

Παρ' όλα αυτά, ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες εθνικών κατηγοριών διότι δεν έχει την απαιτούμενη άδεια. Απ' ό,τι φαίνεται ο Δήμος της περιοχής έχει πολλά άλλα πράγματα για να υπερηφανεύεται και δεν τον απασχολεί η γυναικεία ομάδα μπάσκετ, που παίζει στην Α1, διεκδικεί τίτλους και κάνει γνωστό το όνομα της περιοχής σε όλη την Ελλάδα.

Είναι κάτι που προκαλεί απορίες, διότι η αδιαφορία έχει και όρια. Την ώρα που οι περισσότεροι Δήμοι στην Αθήνα στηρίζουν τις ομάδες τους και κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν άδειες τα γήπεδα (π.χ. στο κλειστό του Παπάγου θα δοθούν 27.000 ευρώ για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις), ο κ. Χρήστος Κορτζίδης δεν πράττει αναλόγως. Και το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σχεδόν έτοιμο, χρειάζονται μόνο κάποιες μικρές βελτιώσεις για να πάρει άδεια.

Η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ελληνικού περιμένει και ελπίζει, όμως ο χρόνος περνάει. Και την Κυριακή θα παίξει πάλι μακριά από την έδρα του. Κι όλα αυτά, γιατί ο ίδιος ο Δήμος στον οποίο ανήκει δεν νοιάζεται... Κι αν νοιάζεται, δεν το δείχνει στην πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα