NBA | Στους Νικς ο Μπαρνιάνι

Σε μια κίνηση που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο προχώρησαν και μπορεί να τους κοστίσει τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά προχώρησαν οι Νικς, αποκτώντας τον Αντρέα Μπαρνιάνι με τη μορφή της ανταλλαγής από τους Ράπτορς.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης, παρότι ήδη έχει στο ρόστερ της ένας εξαιρετικό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από διάφορα προβλήματα τραυματισμών και συν τις άλλοις αμείβεται πλουσιοπάροχα (με συμβόλαιο 21,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν),είπε να αποκτήσει ακόμη έναν. Ο Μπαρνιάνι τις

τελευταίες δύο σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Η καριέρα του παρουσιάζει φθίνουσα πορεία και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει στο μέλλον να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν. Ωστόσο, οι Νικς πήραν το ρίσκο και πλέον πρέπει να ζήσουν με αυτό.

Εκτός, πάντως, από το αγωνιστικό κομμάτι, η μεταγραφή του Ιταλού άσου μπορεί να κοστίσει και οικονομικά στην ομάδα του "Μεγάλου Μήλου", που ήδη έχει φορτωμένο salary cap. Με την προσθήκη του Μπαρνιάνι, μάλιστα, το φόρτωσε ακόμη περισσότερο, καθώς ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ (2,13μ.) πρέπει να εισπράξει 10.750.000 δολάρια την περίοδο 2013-2014 και άλλα 11.500.000 τη σεζόν 2014-2015.

Από την άλλη πλευρά, οι Ράπτορς θα πάρουν ως αντάλλαγμα του Μπαρνιάνι τον Μάρκους Κάμπι και τα 4,4 εκατομμύρια του συμβολαίου του για τη νέα χρονιά, πακέτο με τον Στιβ Νόβακ και τα 11 εκατομμύρια που έχει λαμβάνειν έως το καλοκαίρι του 2016.

Επόμενος στόχος των Νικς είναι ένας ποίντ γκαρντ, με το όνομα του Άαρον Μπρουκς να "παίζει" δυνατά, ένας σουτέρ (θα γίνει συνάντηση της διοίκησης του οργανισμού με τον Τζέι Αρ Σμιθ), αλλά και ένας παίκτης που θα μπορεί να προσφέρει τόσο στην περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα, εφόσον φυσικά αποχωρήσει ο Κρις Κόπλαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα