FF SPECIAL | Ο «ερυθρόλευκος» δρόμος προς το Φάιναλ Φορ

Για πολλούς ίσως αποτελεί έκπληξη, για άλλους είναι η επιβράβευση των κοπών αλλά και της προσπάθειας των «ερυθρόλευκων» να δημιουργήσουν μια νεανική ομάδα με γνώμονα το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος του Ολυμπιακού προς το έβδομο Φάιναλ Φορ της ιστορίας του, δεν ήταν στρωμένος με κόκκινα ροδοπέταλα…

Εκ του αποτελέσματος, το πείραμα του Ολυμπιακού

να χτίσει την ομάδα γύρω από τον Βασίλη Σπανούλη και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους αθλητές, όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Δημήτρης Κατσίβελης κρίνεται επιτυχημένο. Όμως η εικόνα του Ολυμπιακού στην regular season της Ευρωλίγκα δεν ήταν ενθαρρυντική, μιας και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού αποδείχθηκαν λίγες, όπως του Ματ Χάουαρντ και του Κειλίν Λούκας. Ο Ολυμπιακός διατηρεί αλώβητη την έδρα του, παίρνοντας 5 νίκες και σε συνδυασμό με την επικράτηση εκτός έδρας επί της Νανσί την τελευταία αγωνιστική, τερματίζει στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, πίσω από την Φενερμπαχτσέ.

Στο Top-16 o Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Αναντολού Εφές και την Γαλατασαράι. Οι προσθήκες των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο αλλά και η πιο μεστή μπασκετικά χρονιά του Γιώργου Πρίντεζη, αλλάζουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Οι δύο ήττες από το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ ήταν εν πολλοίς αναμενόμενες και οι «ερυθρόλευκοι» παίρνοντας τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ επί της Γαλατασαράι την τελευταία αγωνιστική, τερματίζουν δεύτεροι στον όμιλο. Στο μυαλό όλων μας βέβαια, ξεχωρίζει το ματς στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατά, όπου πάρα την ήττα με 78-77 στην παράταση, το τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή της κανονικής περιόδου (με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 69-69) είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Στην φάση των «8» το παρελθόν χτυπάει την πόρτα του Ολυμπιακού, μιας και οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχοντας μειονέκτημα έδρας, κοντράρονται με την Σιένα, η οποία ευθύνεται για τον περσινό αποκλεισμό της ομάδας από το Final – Four. H εκδίκηση λοιπόν είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο και ο Ολυμπιακός παίζοντας μυαλωμένα και παθιασμένα το προσφέρει απλόχερα στους Ιταλούς από το πρώτο ματς, αφού οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν τη νίκη με 75-82. Η Σιένα επικρατεί στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός έχοντας την βοήθεια των φιλάθλων του που γέμισαν το ΣΕΦ καθαρίζει τη σειρά με 3-1 και εξασφαλίζει την πρόκρισή του στο Final – Four, η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη ως αουτσάιντερ , έχοντας στο μυαλό του ότι πρέπει όλα τα καλά του αγωνιστικά στοιχειά να λειτουργήσουν στο έπακρο στον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η ενέργεια και η ταχύτητα των μικρών σε συνδυασμό με την πολύτιμη εμπειρία του Βασίλη Σπανούλη, την εξαιρετική φετινή παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, την σταθερότητα του Κάιλ Χάινς, την δυναμική που αποκτά η ομάδα με τους Λο και Ντόρσεϊ αλλά και την επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου καταχωρούν
Keywords
Τυχαία Θέματα