FF SPECIAL | Ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς την Πόλη

Εχουν απομείνει μονάχα λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα ριχτεί στη μάχη του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ετσι, το superbasket.gr λύνει το κουβάρι του φετινού ταξιδιού της αρμάδας του Ομπράντοβιτς μέχρι την Πόλη και σας παρουσιάζει την έως τώρα εξαιρετική πορεία της!

Κανείς δεν

ήξερε το περασμένο καλοκαίρι αν ο Παναθηναϊκός θα κατορθώσει να παραμείνει ανταγωνιστικός και πρωταγωνιστής την τρέχουσα σεζόν... Η αβεβαιότητα που υπήρχε στο διοικητικό, το οικονομικό "στένεμα" στο μπάτζετ, αλλά και οι αποχωρήσεις μερικών εκ των βασικών παικτών ήταν τα βασικά "αγκάθια" για τους εν δυνάμει πρωταθλητές Ευρώπης. Γι' αυτό και κανένας δεν μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αύριο της ομάδας. Πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για το τέλος της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ομως η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του "Τριφυλλιού", που κόντρα στις προβλέψεις στην "ανατολή" της σεζόν κατάφερε να φτάσει στο φάιναλ φορ για να προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης, διέψευσε τους πάντες!

Η κληρωτίδα του έλαχε να αντιμετωπίσει στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, που είχε από το καλοκαίρι ήδη κερδίσει τον τίτλο του... φαβορί της διοργάνωσης. Μαζί με την παρέα των Κιριλένκο και Κρστις οι "πράσινοι" τέθηκαν ακόμη στον ίδιο όμιλο (Β') με τις Μάλαγα, Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις Κάουνας και ΚΚ Ζάγκρεμπ.

Την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με την Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ την περίμεναν με ανυπομονησία όχι μόνο οι φίλοι της ομάδας, αλλά και όλοι οι μπασκετικοί ανά την Ευρώπη. Και αυτό διότι άπαντες πρόσμεναν να παρακολουθήσουν αν ο "βασιλιάς" είναι έτοιμος να παραχωρήσει από... νωρίς το θρόνο του ή όχι! Το αποτέλεσμα και η εικόνα των παικτών του Ζοτς καθηλωτική... Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα, συντρίβοντας την Μάλαγα με 98-77 και έστειλε ηχηρό μήνυμα απ' άκρη σ' άκρη της Γηραιάς Ηπείρου ότι είναι εδώ και... δυνατός!

Η εμφάνιση της πρεμιέρας έδωσε "φτερά" στα πόδια των παικτών του Ομπράντοβιτς και... θορύβησε πολλούς εκ των συνδιεκδικητών που ήθελαν να πιστευούν ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι εύκολη λεία, ελέω των προβλημάτων. Ακόμη δύο θριαμβευτικές νίκες στη συνέχεια επί των ΚΚ Ζάγκρεμπ (62-81) και Ζαλγκίρις (92-75) ήρθαν να προστεθούν πριν το μεγάλο και πολυαναμενόμενο ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ την 4η αγωνιστική! Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς "κλείδωσαν" στο... μπαούλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τα ατού της ρώσικης "αρκούδας", πραγματοποιώντας μία σχεδόν τέλεια εμφάνιση, για περίπου 36 λεπτά. Τα λάθη όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Κιριλένκο και την παρέα του να στείλουν το ματς στην παράταση (κ.δ. 71-71) και να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν με 76-78. Ωστόσο, η εμφάνιση και μόνο του "Τριφυλλιού" ήταν ικανή να δώσει δύναμη σε παίκτες, προπονητές και κόσμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Βέβαια, τους πήρε κάμποσες μέρες να συνέλθουν
Keywords
Τυχαία Θέματα